FKMS RADIO KNJAŽEVAC

Od ponedeljka ponovo u vrtić

07/05/2020
vrtic_large8
U objektima Predškolske ustanove „Bajka“ od 11. maja biće organizovan rad sa mališanima čiji roditelji, zbog prirode posla, moraju da budu na radnom mestu.

U Predškolskoj ustanovi „Bajka“ u toku su pripreme i realizacija mera prevencije koje su propisane od Kriznog štaba i Ministarstva prosvete kako bi se od ponedeljka, 11. maja, ponovo organizovao rad sa mališanima.

Roditelji koji su aplicirali da im deca od naredne nedelje ponovo krenu u vrtić u obavezi su da dostave potvrdu od svojih firmi da su neophodni na radnom mestu, kao i uverenje o zdravstvenom stanju svoje dece, izjavio je, gostujući u programu Festivalskog radija, Dragan Đorđević, direktor Predškolske ustanove „Bajka“.

Najvažnije aktivnosti koji se trenutno realizuju u ovoj ustanovi tiču se dezinfekcije svih objekata, pripremi igračaka koje će deca koristiti i planiranju aktivnosti. Sva tri vrtića su angažovani, a biće organizovan rad sa svim uzrasnim grupama, osim sa mališanima pripremnog predškolskog programa.

Već smo vrtićima distribuirali neophodna zaštitna sredstva – maske, rukavice, vizire, asepsol i alkohol za dezinfekciju, kao i beskontaktne toplomere, a u toku dana očekujemo da stigne pošiljka dezobarijera i gelova za suvu dezinfekciju ruku, dodaje Dragan Đorđević.

Od ponedeljka će svako dete na ulasku u vrtić čekati njegov vaspitač, zatim će mu biti izmerena temperatura, pa sledi prolazak kroz dezobarijeru i obavezna dezinfekcija ruku, a potom se odlazi na planirane aktivnosti u okviru vaspitne grupe.

Kako bi bio isključen svaki rizik od zaraze virusom, u toku je testiranje svih zaposlenih u Ustanovi.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena. Obavezna polja *


O nama

FKMS radio Knjaževac u najvećem delu svog programa afirmiše stvaralaštvo mladih, prateći kulturna dešavanje oko samog Festivala Kulture Mladih Srbije, ali i aktuelne dnevne informacije iz Knjaževca i okoline.
Radio se u etru emituje na 100 MHz FM.


Kontakt