FKMS RADIO KNJAŽEVAC

Od sutra ponovo rade vrtići, šalteri, sudovi…

10/05/2020
knjaževac 8
Od kada je ukinuto vanredno stanje, proradili su kafići, restorani, teretane, saloni lepote, pijace i javni prevoz. Od sutra sledi novi talas normalizacije svakodnevnog života, pa se otvaraju vrtići i produženi boravak za osnovce, šalteri MUP-a i Agencije za privredne registre, kao i sudovi.

Život se ubrzano vraća u redovne tokove, iako je ukinuto vanredno stanje, ali ne i epidemija. Zato članovi Kriznog štaba naglašavaju da u svakoj situaciji treba voditi računa da se održava socijalna distanca, da se često peru i dezinfikuju rukeda se u zatvorenim prostorima nose maske. Ipak, neke poslove od ponedeljka možemo da završavamo i lično.

Sudovi u Srbiji počinju sa normalizacijom rada od sutra uz pravila ponašanja zaposlenih i stranaka koje su utvrdili Visoki savet sudstva i predsednici pojedinačnih sudova.

Propisano je obavezno nošenje maski i rukavica prilikom ulaska u sud, kao pravila minimuma razdaljine između dve osobe, kako u sudnicama tako i u hodnicima, šalter salama banaka i pošti koje imaju pojedini sudovi.

Od ponedeljka, 11. maja, počeće sa radom šalteri Uprave za upravne poslove Ministarstva unutrašnjih poslova u policijskim upravama i stanicama na kojima građani mogu podneti zahteve za izdavanje ličnih dokumenata i obaviti druge poslove, saopštio je danas MUP.

Na šalterima policijskih uprava i stanica građani će moći da obave poslove prijave prebivališta i boravišta, podnesu zahtev za izdavanje ličnih karata, pasoša, vozačkih dozvola, registracije vozila, oružja, državljanstva, kao i da podignu ta dokumenta.

Ipak, onima koji podnose da zahteve za prvu registraciju i promenu vlasništva vozila, promenu podataka upisanih na saobraćajnoj dozvoli i druge zahteve vezane za registraciju vozila policijskim stanicama i upravama savetuje se da dokumentaciju šalju preporučenom poštom.

Agencija za privredne registre (APR)  od sutra nastavlja  rad sa strankama u organizacionim jedinicama agencije u periodu od devet do 15 časova, uz obaveznu primenu svih mera zaštite.

Od 11. maja biće otvoreni vrtići i produženi boravak, dok je za avio-saobraćaj predviđeno puštanje 18. maja

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena. Obavezna polja *


O nama

FKMS radio Knjaževac u najvećem delu svog programa afirmiše stvaralaštvo mladih, prateći kulturna dešavanje oko samog Festivala Kulture Mladih Srbije, ali i aktuelne dnevne informacije iz Knjaževca i okoline.
Radio se u etru emituje na 100 MHz FM.


Kontakt