FKMS RADIO KNJAŽEVAC

Odlični rezultati Denisa i Dušana

07/10/2019
power 8
Članovi PLBBSK Knjaževac imali su veoma zapažene nastupe na takmičenjima u Jagodini i Boru.

Dvojica takmičara Pauerlifting i bodi bilding sportskog kluba Knjaževac nastupili su u subotu, 5. oktobra, na Otvorenom međunarodnom kupu u Jagodini na kome je učestvovalo preko 100 takmičara iz 6 zemalja  (BiH, Hrvatske, Crne Gore, Slovenije, Austrije i Srbije).

U kategoriji Men Physique, do visine 178 cm, nastupio je Denis Aleksić u izuzetno jakoj konkurenciji od 9 takmičara. Denis je, kao debitant, po prvi put učestvovao na ovako jakom takmičenju, zauzeo je 4. mesto pored mnogo iskusnijih takmičara, a poeni su ga delili od bronzane medalje.

Njegov klupski drug Dušan Savić nastupio je u kategoriji Classic Physique u najjačoj konkurenciju do sada osvojivši u finalu 6. mesto. Ovo prvenstvo je ujedno bila provera pred takmičenje u Boru koje je održano sutradan, 6. oktobra, pod nazivom Međunarodni memorijalni kup ,,Novica Pauljičić,, na kome su Dušan i Denis nastupili u konkurenciji takmičara iz 3 države sa Balkana, osvojivši zajedno 4 medalje za svoj klub.

Denis Aleksić je u kategoriji Mens Physique do 178 cm osvojio srebrnu medalju, a u kategoriji bodybuilding do 80 kg Denis je osvojio broznanu medalju. S obzirom da na ovom prvenstvu  kategorija bodybuilding do 70 kg nije bila otvorena, Denis je morao da nastupa protiv dosta težih i iskusnijih takmičara u kategoriji do 80 kg, zbog čega je ovaj rezultat još impozantniji s obzirom da je Denis debitovao u ovoj disciplini, dok je Dušan Savić nastupio u kategoriji Bodybuilding Classic Physique u kojoj je osvojio srebrnu medalju i u kategoriji Bodybuilding preko 90 kg gde je takodje osvojio srebrnu medalju i popravio svoj plasman u jakoj konkurenciji sa prethodnog takmičenja u Jagodini.

Ovo je ujedno bila i provera za Denisa i Dušana pred naredno otvoreno međunarodno prvenstvo koje će se održati u Skoplju pod nazivom Diamond Cup, od 11. do 14. oktobra, koje je jedno od najprestižnijih takmičenja u Evropi na kome najbolji takmičari dobijaju profesionalnu licencu.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena. Obavezna polja *


O nama

FKMS radio Knjaževac u najvećem delu svog programa afirmiše stvaralaštvo mladih, prateći kulturna dešavanje oko samog Festivala Kulture Mladih Srbije, ali i aktuelne dnevne informacije iz Knjaževca i okoline.
Radio se u etru emituje na 100 MHz FM.


Kontakt