FKMS RADIO KNJAŽEVAC

Održan Sajam zapošljavanja

09/12/2019
nsz 8
Stopa nezaposlenosti u Srbiji spala je na jedocifren broj, izjavio je otvarajući Sajam, Zoran Martinović, direktor NSZ.

U organizaciji Nacionalne službe za zapošljavanje danas je u Knjaževcu održan Sajam zapošljavanja.

„Drago mi je što danas u Knjaževcu možemo da vidimo da su poslodavci i dve velike kompanije – jedna koja je kupila Fabriku nameštaja Tina i druga, nemačka kompanija Hatiba koja je kupila halu nekadašnjeg Imposa. Veliku zahvalnost dugujemo i Nacionalnoj službi za zapošljavanje koja godinama već svojim merama pomaže i poslodavcima i nezaposlenima da pronađu zaposlenje“, istakao je Milan Đokić, predsednik opštine.

„Broj nezaposlenih se konstantno smanjuje, a s druge strane povećava se broj onih koji rade, tako da mogu da saopštim da je, prema najnovijim podacima, stopa nezaposlenosti u Srbiji spala na jednocifren broj. To je 2014. godine postavljeno kao jedan od ciljeva ove Vlade. Iako je to tada delovalo nedostižno, uspeli smo da se približimo evropskom proseku“, rekao je Zoran Martinović, direktor Nacionalne službe za zapošljavanje.

Na današnjem Sajmu zapošljavanja u Knjaževcu petnaestak kompanija, preduzeća i ustanova ponudilo je nezaposlenim licima preko 150 radnih mesta. Današnji susret nezaposlenih i potencijalnih poslodavaca bio je prilika da se zainteresovani upoznaju sa programima i merama koje Nacionalna služba za zapošljavanje sprovodi u cilju smanjenja stope nezaposlenosti.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena. Obavezna polja *


O nama

FKMS radio Knjaževac u najvećem delu svog programa afirmiše stvaralaštvo mladih, prateći kulturna dešavanje oko samog Festivala Kulture Mladih Srbije, ali i aktuelne dnevne informacije iz Knjaževca i okoline.
Radio se u etru emituje na 100 MHz FM.


Kontakt