FKMS RADIO KNJAŽEVAC

Održana 110. sednica Opštinskog veća

07/07/2019
opstinsko vece
O tome šta se radilo i gradilo u 2018. godini i kakvi poslovi su u toku, razgovaralo se na 110. sednici Opštinskog veća. Jedna od tema bila je i raspodela sredstava nakon konkursa za subvencije u pčelarstvu.

Svi poslovi na uređenju građevinskog zemljišta su završeni onako kako su i predviđeni programom, kazao je na sednici Opštinskog veća Mladen Radosavljević, direktor Javnog preduzeća za razvoj, urbanizam i izgradnju. Iz 2018. u ovu godinu prenešeni su dogradnja vrtića i uređenje staze u ulici Đure Đakovića, koje kasni zbog imovinsko – pravnih odnosa.

”Sve ostalo što smo planirali je i urađeno, a trenutno se readi kanalizacija u Trgovištu, uređuje se plato u Gurgusovačkoj kuli, počela je izgradnja igrališta u OŠ ”Dubrava”, ovih dana kreću radovi i u ”Vuku”….Počeli su radovi na izgradnji brane. Ponovili smo javnu nabavku za izgradnju vodovoda u Štitarcu i Krenti,” kazao je Radosavljević.

Na sednci je usvojena i odluka o raspodeli sredstava nakon konkursa za subvencije u pčelarstvu za povećanje broja pčelinjih društava. Za te namene u budžetskom fondu za razvoj poljoprivrede izdvojeno je preko šest miliona dinara, kazao je Marko Stojanović, pomoćnik predsednika opštine.

”Odlučili smo da više pomognemo ljude koji imaju manje košnica. Ko je imao 20 košnica, dobio je pomoć za uvećanje pčelinjih društava za još 12. Oni sa 21 – 50 košnica, dobili su pomoć za 10, a oni od 51 do 80 za osam košnica. Oni koji poseduju do 100 košnica dobili su po 4 košnice. Za pčelarstvo je izdvojeno 6.615.000 dinara”.

Većnici su usvojili plan zaštite od požara za zgradu opštine, novi pravilnik o sistematizaciji radnih mesta u Biblioteci, te nekoliko zahteva građana za naknadu štete od ujeda pasa lutalica.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena. Obavezna polja *


O nama

FKMS radio Knjaževac u najvećem delu svog programa afirmiše stvaralaštvo mladih, prateći kulturna dešavanje oko samog Festivala Kulture Mladih Srbije, ali i aktuelne dnevne informacije iz Knjaževca i okoline.
Radio se u etru emituje na 100 MHz FM.


Kontakt