FKMS RADIO KNJAŽEVAC

Održana 124. sednica Opštinskog veća

31/10/2019
vesti_2019_oktobar_vece31
Najvažnije teme današnje, 124. sednice Opštinskog veća, bile su novi rebalans budžeta, dodela subvencija za podizanje višegodišnjih zasada voća iz budžeta, kao i zaključivanje ugovora sa dužnicima i javnim komunalnim preduzećima o priznanju duga i otpisa kamate po dugovanju.

Predsednik Opštine, Milan Đokić istako je da je na današnjoj sednici bilo dosta tačaka, ali da se one najvažnije odnose na rebalans budžeta, subvencije u voćarstvu , kao i predlog otpisa kamate na dugovanja za komunalne usluge.

„Ono šta bih izdvojio je usvajanje odluke o izmeni i dopuni budžetu. Danas smo i konkretizovali ono što smo najavljivali, bilansirana su sredstva koja smo dobili od Republike Srbije. Devedeset miliona dinara je raspodeljeno, 75 miliona za kupovinu Fabrike ozubljenja, hale u okviru bivšeg IMT-a iz stečaja. Ostatak sredstava je raspodeljen jednim delom za isplate premija od 3 dinara po kilogramu  višnjarima, a koje smo najavili odmah nakon usvajanja ovog budžeta. Na sednici Skupštine Opštine će biti raspisan konkurs, javni poziv. Svi naši višnjari će za predati rod u 2019. godini dobiti po 3 dinara po kilogramu predatog roda od strane Opštine Knjaževac. Zatim ono što je jako važno, jedna tačka koja verujem tangira veliki broj naših građana je preporuka Opštinskog veća da komunalnim preduzećima predloži otpis kamate za dugovanja koja su nagomilana iz prethodnog perioda i tiče se računa za grejanje u gradskoj Toplani i računa za isporuku vode, odnošenja smeća i svega onog ostalog šta podrazumeva i šta spada pod komunalne usluge“, naglasio je predsednik Đokić.

Još neke od tema koje su se našle na dnevnom redu sednice bile su postavljanje rasvete u selu Kaličina, razmatranje rang lista zahteva za naknadu troškova smeštaja i ishrane u Domu učenika srednjih škola u Knjaževcu, razmatranje predloga rešenja o davanju saglasnosti na Plan o izmenama i dopunama Godišnjeg plana javnih nabavki Opštinske uprave Knjaževca za 2019. godinu.

 

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena. Obavezna polja *


O nama

FKMS radio Knjaževac u najvećem delu svog programa afirmiše stvaralaštvo mladih, prateći kulturna dešavanje oko samog Festivala Kulture Mladih Srbije, ali i aktuelne dnevne informacije iz Knjaževca i okoline.
Radio se u etru emituje na 100 MHz FM.


Kontakt