FKMS RADIO KNJAŽEVAC

Održana 36. sednica SO Knjaževac

31/08/2019
vesti_2019_avgust_so
U petak je u Domu kulture, održana 36. sednica SO Knjaževac. Pred odbornicima se našlo deset tačaka dnevnog reda, a najviše pažnje, bilo je posvećeno Izveštaju o realizaciji Programa uređivanja građevinskog zemljišta opštine Knjaževac.Narednu godinu u Knjaževcu obeležiće nova investicija, najavio je na danas održanoj sednici Skupštine opštine, predsednik Opštine Milan Đokić.

Direktor Preduzeća za razvoj urbanizam i izgradnju Mladen Radosavljević, pojasnio je odbornicima situaciju sa urušavanjem obalnog zida, kraj Svrljiškog Timoka, za koju odgovornost treba da snosi izvođač radova – Vodoprivredno preduzeće iz Požarevca, zajedno sa projektantskom kućom Hidromreža iz Zaječara, i koji će, o svom trošku, obaviti sanaciju zida. Opsecanje asfalta oko drveća, u ulici 9. brigade, bio je način uštede sredstava. U vremenima kada su, u ovoj ulici građene, zgrade su ’’utopljene’’ i izolovane, pa je problem atmosferskih voda teško rešiv, ali se uporno za to traži trajno rešenje, kao i za problematiku gradske deponije. Projekat izgradnje deponije u Halovu, prilično kasni, što nije krivica opštine Knjaževac, pa će ovaj problem pokušati da bude rešen projektovanjem pretovarne stanice, kaže Radosavljević. Još jedna od tema sednice bio je i budžet opštine za period od januara do juna 2019. godine.

Predsednik Đokić, ovom prilikom  najavio  je  novu investiciju u Knjaževcu. ”Imam priliku da vam saopštim radosnu vest. Nemačka firma ”Hatiba”, koja radi u velikom konglomeratu, u kompanijama kakve su BMW i Ikea, kupila je halu Inposa na licitaciji iz stečaja. Planira upošljavanje od 50 do 100 radnika mašinske struke. Radiće poslove na oplemenjivanju i dorade metala. Očekujemo da 2020. godinu obeleži ta nova investicija”, istakao je Đokić.

Odbornici su usvojili izveštaj o izvršenju budžeta za prvih šest meseci ove godine, operativni plan odbrane od poplava, te izveštaje o radu javnih preduzeća u protekloj godini.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena. Obavezna polja *


O nama

FKMS radio Knjaževac u najvećem delu svog programa afirmiše stvaralaštvo mladih, prateći kulturna dešavanje oko samog Festivala Kulture Mladih Srbije, ali i aktuelne dnevne informacije iz Knjaževca i okoline.
Radio se u etru emituje na 100 MHz FM.


Kontakt