FKMS RADIO KNJAŽEVAC

Opštinsko veće o poljoprivredi i “Toplani”

23/08/2019
veće 8
Članovi Opštinskog veća, na danas održanoj sednici, pored ostalog usvojili su više predloga konkursa za dodelu subvencija u poljoprivredi.

Danas je održana 115. sednica Opštinskog veća. Na početku sednice usvojen je Izveštaj o realizaciji Programa poslovanja JKP Toplana u 2018. godini koji je obrazložio Zvonko Jovanović, tehnički rukovodilac tog preduzeća. Pored izveštaja, usvojen je i predlog zaključka člana Veća, Srbislava Vidojevića, da rukovodstvo Toplane do kraja godine predloži mere u okviru Programa rada za narednu godinu kojima bi se poboljšala situacija u preduzeću i počelo rešavanje nagomilanih problema.

Najviše vremena na današnjoj sednici posvećeno je raspravi o poljoprivrednim temama. Usvojeni su predlozi konkursa za dodelu subvencija za odizanje višegodišnjih zasada voća, za zasnivanje zasada pod medonosnim biljem, za nabavku opreme za preradu na gazdinstvu, kao i za subvencije u organskoj proizvodnji. Zbog ptrebe za dodatnim konsultacijama sa dnevnog reda skinut je Predlog programa o izmeni Programa podrške za sprovođenje poljoprivredne politike i politike ruralnog razvoja za opštinu Knjaževac u 2019. godini.

Pored ovih tema, članovi Opštinskog veća usvojili su Nacrt odluke o boravišnoj taksi, koji će biti upućen na javnu raspravu, Predlog odluke o donošenju Operativnog plana odbrane od poplava za vode drugog reda, Predlog rešenja o imenovanju radne grupe za realizaciju projekta “SUPER”, kao i više zahteva za pomoć fizičkih lica.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena. Obavezna polja *


O nama

FKMS radio Knjaževac u najvećem delu svog programa afirmiše stvaralaštvo mladih, prateći kulturna dešavanje oko samog Festivala Kulture Mladih Srbije, ali i aktuelne dnevne informacije iz Knjaževca i okoline.
Radio se u etru emituje na 100 MHz FM.


Kontakt