FKMS RADIO KNJAŽEVAC

Opštinsko veće: Stipendije za učenike i studente

31/12/2019
ng veće 8
Na poslednjoj sednici Opštinskog veća u 2019. godini usvojeni su predlozi konkursa o stipendiranju učenika i studenata.

Danas je održana sednica Opštinskog veća. Među dvadesetak tačaka dnevnog reda najviše pažnje posvećeno je konkursima za stipendiranje učenika i studenata.

„Opštinskim budžetom za ove namene opredelili smo značajno veća sredstva i potrudili smo se da, izmenom uslova konkursa, obuhvatimo veći broj učenika i studenata. Na ovaj način pokazujemo solidarnost sa onom decom koja su, sa jedne strane talentovana, ali i socijalno ugrožena. Novim konkursima predvideli smo da pravo na stipendije ostvaruju đaci koji se plasiraju na Republičko takmičenje, a ne kao do sada samo oni koji na takvim takmičenjima osvoje jedno od prva tri mesta.

Stipendije će moći da ostvare i đaci iz materijalno ugroženih porodica, učenici bez jednog ili oba roditelja, đaci iz porodica sa troje, četvoro ili petoro dece, kao i učenici koji boluju od hroničnih bolesti ili sa invaliditetom.

Napominjem da sva ta deca moraju da ostvare i kriterijum da su vrlo dobri đaci, odnosno uspešni i redovni studenti, pošto na taj način želimo da ova odluka deluje pedagoški i da utičemo da ta deca, zbog njihove budućnosti, budu dobri đaci i studenti“, rekao je predsednik opštine Milan Đokić.

Na današnjoj sednici usvojen je Predlog finansijskog plana Opštinske uprave, Predlog pravilnika o zaštiti podataka o ličnosti, zahtev SUNBOR-a za izgradnju spomen-obeležja u Kalni, kao i nekoliko zahteva građana za jednokratnu novčanu pomoć za lečenje.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena. Obavezna polja *


O nama

FKMS radio Knjaževac u najvećem delu svog programa afirmiše stvaralaštvo mladih, prateći kulturna dešavanje oko samog Festivala Kulture Mladih Srbije, ali i aktuelne dnevne informacije iz Knjaževca i okoline.
Radio se u etru emituje na 100 MHz FM.


Kontakt