FKMS RADIO KNJAŽEVAC

Otvoren 57. Festival kulture mladih Srbije

18/07/2018
37270843_2045305445719142_5846290439430209536_n
57. Festival kulture mladih Srbije svečano je otvoren sinoć na platou Doma kulture. Program je počeo festivalskom himnom „U Knjaževcu svakog leta...“ u izvođenju dečjeg hora Čarolija i pod dirigentskom palicom Martine Milošević. Prisutne je potom pozdravio Milan Đokić.

Svečano otvaranje Festivala bila je prilika za uručenje prigodnih priznanja trojici festivalskih doajena – Ljubiši Zariću, Slaviši Radenkoviću i Jovanu Isakovu koji je zahvalio u ime nagrađenih.

Najstariju manifestaciju kulture u ovom delu zemlje zvanično je otvorio Branko Ružić, ministar za državnu upravu i lokalnu samoupravu u Vladi Republike Srbije.

U muzičkom delu programa učestvovao je gudački kvartet sačinjen od mladih muzičara među kojima je bio i naš sugrađanin violinista Dušan Panajotović, a na početku i kraju otvaranja publiku je zabavljao belh orkestar Zlatne trube. Veličanstveni vatromet označio je i definitivni početak Festivala i najavio bogat program ovogodišnje manifestacije.

Druge festivalske večeri, 18. jula, u holu Doma kulture biće otvorena izložba radova studenata niškog Fakulteta likovnih umetnosti. Otvaranje izložbe je zakazano za 19:30.  Iste večeri, u 20 časova,  najavljen je  koncert međunarodnih folklornih ansambala, na kome nastupaju folklori iz Bolivije, Gruzije i škola folklora Doma kulture ,,Kolo”. U Gurgusovačkoj kuli,  nakon tačno  22  godine od svog prvog nastupa na FKMS,  svoj solistički koncert održaće jedna od najvećih pop- atrakcija domaće scene  i Balkana, Željko Joksimović. Početak koncerta je najavljen za 22 časa.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena. Obavezna polja *


O nama

FKMS radio Knjaževac u najvećem delu svog programa afirmiše stvaralaštvo mladih, prateći kulturna dešavanje oko samog Festivala Kulture Mladih Srbije, ali i aktuelne dnevne informacije iz Knjaževca i okoline.
Radio se u etru emituje na 100 MHz FM.


Kontakt