FKMS RADIO KNJAŽEVAC

Otvoren “Mobi”, zaposleno 50 radnika, u najavi još 150 radnih mesta

19/06/2020
mobi8
U okviru prvog investicionog ciklusa biće uloženo 1,5 miliona evra, a tokom narednih par godina posao će dobiti ukupno 200 radnika.

U Knjaževcu je danas otvoren pogon kompanije “Mobi” koja je preuzela nekadašnju “Tinu”, koja je bila u stečaju. Renomirana kompanija za proizvodnju nameštaja “Mobi” aktivna je na 17 tržišta širom sveta, a svojim proizvodima snabdeva kupce i u dalekoj Kini.

Do sada je u knjaževački pogon uloženo 600.000 evra, trenutno je uposleno oko 50 radnika, plan je da ulaganja u prvoj investicionoj fazi budu 1,5 miliona evra i da bude zaposleno 100 radnika.

Jovica Bojbaša, vlasnik kompanije “Mobi”, kaže da nije imao dilemu kada je donosio odluku da za mesto poslovanja izabere Knjaževac. “Odlična geografska pozicija Knjaževca, koja podrazumeva blizinu Koridora 10, dobra blizina repromaterijala i ono što je svakako najvažnije – kvalifikovana, obrazovana radna snaga sa dugom tradicijom sasvim su dovoljni razlozi za poslovanje u ovom gradu”, ističe Jovica Bojbaša i najavljuje da će do potpunog završetka investicionog ciklusa, što će se desiti za tri do pet godina, u knjaževačkom pogonu kompanije “Mobi” posao ukupno dobiti oko 200 radnika.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena. Obavezna polja *


O nama

FKMS radio Knjaževac u najvećem delu svog programa afirmiše stvaralaštvo mladih, prateći kulturna dešavanje oko samog Festivala Kulture Mladih Srbije, ali i aktuelne dnevne informacije iz Knjaževca i okoline.
Radio se u etru emituje na 100 MHz FM.


Kontakt