FKMS RADIO KNJAŽEVAC

Podsticaji za mlade poljoprivrednike

22/10/2019
mlade voćke 8
Ministarstvo poljoprivrede raspisalo je konkurs za subvencije u biljnoj i stočarskoj proizvodnji namenjen poljoprivrednicima od 18 do 40 godina.

O detaljima konkursa govorila je, gostujući u programu Festivalskog radija, Valentina Aleksić, stručni saradnik Poljoprivredne savetodavne stručne službe „Poljoservis“ u Knjaževcu.

Podsticaji obuhvataju podršku programima za diversifikaciju dohotka i unapređenje kvaliteta života u ruralnim područjima kroz podršku mladim poljoprivrednicima, a podrazumevaju:

– podsticaje programu za podršku investicijama za razvoj i unapređenje primarne biljne proizvodnje na poljoprivrednim gazdinstvima mladih poljoprivrednika;

– podsticaje programu za podršku investicijama za razvoj i unapređenje primarne stočarske proizvodnje na poljoprivrednim gazdinstvima mladih poljoprivrednika;

– podsticaje programu za podršku investicijama za razvoj i unapređenje primarne stočarske proizvodnje kroz nabavku kvalitetnih priplodnih grla na poljoprivrednim gazdinstvima mladih poljoprivrednika.

 

Pravo na podsticaje ostvaruje fizičko lice – nosilac komercijalnog porodičnog poljoprivrednog gazdinstva u aktivnom statusu u Registru poljoprivrednih gazdinstava ako:

– u Registru nije bilo upisano kao nosilac niti član porodičnog poljoprivrednog gazdinstva pre 1. januara 2018. godine;

– na dan podnošenja prijave na konkurs ima navršenih 18 godina života;

– u kalendarskoj godini u kojoj podnosi prijavu na konkurs ima navršenih najviše 40 godina života;

– nije bilo korisnik podsticaja po osnovu propisa kojim se uređuju podsticaji za diversifikaciju dohotka i unapređenje kvaliteta života u ruralnim područjima kroz  podršku mladim poljoprivrednicima.

Prijava na Konkurs podnosi se do 31. decembra 2019. godine Upravi za agrarna plaćanja.

Komletan tekst konkursa i ostale informacije dostupne su na sajtu Ministarstva poljoprivrede.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena. Obavezna polja *


O nama

FKMS radio Knjaževac u najvećem delu svog programa afirmiše stvaralaštvo mladih, prateći kulturna dešavanje oko samog Festivala Kulture Mladih Srbije, ali i aktuelne dnevne informacije iz Knjaževca i okoline.
Radio se u etru emituje na 100 MHz FM.


Kontakt