FKMS RADIO KNJAŽEVAC

Potok u Štrpcu više neće ugrožavati meštane

27/06/2019
potok 8
U Štrpcu su u toku radovi na regulaciji Živulićanskog potoka. Posao se realizuje u saradnji sa Kancelarijom za javna ulaganja Vlade Republike Srbije, a gradilište je juče obišao Milan Đokić, predsednik opštine sa saradnicima.

U junu 2017. bujične vode Živulićanskog potoka nosile su sve pred sobom i napravile ogromnu štetu na seoskoj infrastrukturi. Slična situacija svakako se neće ponoviti nakon regulacije ovog potoka, koju opština Knjaževac realizuje u saradnji sa Kancelarijom za javna ulaganja Vlade Republike Srbije, kaže predsednik Opštine Milan Đokić.

”Ovaj potok je 2017. napravio velike probleme žiteljima sela, izlio se u dvorišta, odneo put. Reagovali smo odmah kod Kancelarije za  javna ulaganja, zatražili pomoć i dobili je. Oni koji se bave uređenjem vodotokova, kažu da je ovaj objekat među najlepšima u Srbiji. Potok će biti potpuno regulisan, a mi ćemo oplemeniti i čitav prostor, postaviti klupe, osvetliti ga, tako da će putnici ka Staroj planini ovde moći da zastanu i predahnu”, kazao je Đokić.

Na regulaciji Živulićanskog potoka radi preduzeće CD iz Niša, a vrednost radova je 15, 2 miliona dinara.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena. Obavezna polja *


O nama

FKMS radio Knjaževac u najvećem delu svog programa afirmiše stvaralaštvo mladih, prateći kulturna dešavanje oko samog Festivala Kulture Mladih Srbije, ali i aktuelne dnevne informacije iz Knjaževca i okoline.
Radio se u etru emituje na 100 MHz FM.


Kontakt