FKMS RADIO KNJAŽEVAC

Predsednik Srbije u Knjaževcu: Nove investicije i brza obnova puta Knjaževac-Zaječar

16/06/2019
velika Vučić
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić, juče je, u okviru kampanje ’’Budućnost Srbije’’, posetio Knjaževac. Uprkos velikoj vrućini, građani Knjaževca u velikom broju,  dočekali su i pozdravili  predsednika, koji je, zbog lošeg puta na deonici Zajećar - Minićevo - Knjaževac, stigao sa zakašnjenjem. Bila je ovo prilika da predsednik porazgovara sa građanima, koji su želeli da mu se lično obrate ili iznesu neki gorući problem. Predsednik se potom, obratio svim prisutnim građanima ispred kompanije ’’Falc east’’. 
”Pre svega, da vam se zahvalim što ste u ovolikom broju došli da me sačekate, što vam nije bilo teško da izdržite ovu vrućinu. Pošto smo kasnili, tih 25 kilometara puta koji povezuju Knjaževac. Minićevo i Zaječar, odmah ćemo da krenemo za koji dan da radimo. Ono što je važno, to je da još više razvijemo Staru planinu, da dodatno podstičemo voćartsvo…I ono što su me pitali ljudi, (ko da si ih, Đokiću, sve nagovorio) svi pitaju za tu halu. Hala je tri milona evra. Neći da vam obećam sasvim, ali pokušaćemo da preko kancelarije za javne nabavke krenemo u izgradnju i da završimo tu halu za Knjaževac. Ako uspemo da završimo ovo oko IMT-a, da za taj prostor dobijemo 90 – 100 miliona, onda će prvo radnici, kao poverioci, da se namire. Ali, ono što je mnogo važnije, da dovedemo nekog od investitora i da imate još jednu fabriku u Knjaževcu, da time garantujete sigurnu budućnost svojoj deci. Dakle, polako, ali sigurno, živećete bolje, ako upošte budemo živeli. Knjaževac je za poslednjih dvadeset godina izgubio jednu trećinu stanovnika. Naravno da su za to krivi oni koji su uništili privredu, oterali ljude odavde, pozatvarali fabrike. Ne možemo brzo iz toga da se izvučemo, jer nam je fertilna baza niska. Zato ćemo posebno da razmišljamo o Timočkom okrugu, kako dodatno da pomognemo. Bez dece, bez budućnosti nam ne vredi to što ćemo da gradimo puteve i hale. Molim vas da to razumete i da pomognete sebi i svojim porodicama, svojoj Srbiji. Daćemo sve od sebe da Knjaževac izgleda drugačije i bolje za samo nekoliko meseci,” kazao je Aleksandar Vučić.
Predsednik opštine Milan Đokić je, kao dobar domaćin, predsednika Aleksandra Vučića,  poveo u obilazak proizvodnog pogona kompanije ’’Falc east’’, gde je u razgovoru sa vlasnikom istakao da je zahvalan što je fabrika počela sa radom, jer u Knjaževcu dok je trajala pljačkaška privatizacija nije ništa radilo.
On je dodao i da je zahvalan italijanskom vlasniku na dolasku i onom što je video. U razgovoru sa jednim od vlasnika firme, Marčelom Ambrozijem obećao da će država dati ozbiljne subvencije ukoliko presele više pogona iz Brazila u Knjaževac i dodao da će dobiti posebne subvencije za mašine. Kako je protokolom i bilo predviđeno, poseta predsednika Vučića Knjaževcu, okončana je posetom Vinariji ’’Jović’’ u Potrkanju, nakon koje je predsednik nastavio put Zaječara.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena. Obavezna polja *


O nama

FKMS radio Knjaževac u najvećem delu svog programa afirmiše stvaralaštvo mladih, prateći kulturna dešavanje oko samog Festivala Kulture Mladih Srbije, ali i aktuelne dnevne informacije iz Knjaževca i okoline.
Radio se u etru emituje na 100 MHz FM.


Kontakt