FKMS RADIO KNJAŽEVAC

Predstava “Zašto i kako ubiti muža”: Glumci šokirali i nasmejali publiku

15/03/2019
54114824_1290843007720691_84769524708016128_n
Zašto i kako ubiti muža? Odgovore na ovo nesvakidašnje pitanje Knjaževčanima su u velikoj dvorani Domu kulture, na duhovit i kreativan način dali glumci Nataša Aksentijević i Peđa Damajnović. Ovo je drugo izvođenje, nakon premijere, koja je održana 3. marta, u beogradskoj "Akademiji 28", a Nataša i Peđa i večeras su posetiocima priredili mnogo smeha.

Urnebesna komedija u režiji Radeta Vukotića bavi se univerzalnom temom – kako preživeti različite kategorije muževa i kako se “rešiti” istih, uz konačni zaključak da  ljubav i razumevanje pobeđuje sve, te da je život u dvoje daleko lepši.

Ovaj glumačko – prijateljski par nam je otkrio šta se u stvari krije iza ovog naslova i koliko se replike i sutacije sa scene, reflektuju na njihov odnos sa  životnim partnerima.

Njen prijatelj i kolega sa klase, Peđa Damjanović, ističe da se ovim pozivom bave preko 20 godina, i da se poput Nateše, oprobao i u pozorištu, kao i na televiziji. Iako je ostvario i nekoliko zapaženih uloga u domaćim ostvarenjima poput “Beogradskog fantoma”, kao i u  kontraverznom filmu Mladena Đorđevića “Život i smrt porno bande”, gde je  upravo i delio scene sa Natašom, ističe da je pre svega tv lice i da mu taj format, negde, najviše leži.
Posebna draž ove predstave pored, aktuelne teme muško – ženskih odnosa, jeste živa  interakcija sa publikom. Naime, trenutak kada su iz publike izveli  par naših sugrađana da im se pridruže na sceni, dodatno je nasmejao publiku, koja ih je nagradila gromoglasnim aplauzom.
Iako bulevarskog tipa, komedija “Kako i zašto ubiti muža”, zbog proprilično tačnog i iskrenog teksta i dobre glume, istinski je nasmejala i zabavila publiku  u prepunoj sali knjaževačkog Doma kulture.
Pozorišna predstava “Zašto i kako ubiti muža”, sa Natašom Aksentijević i  Peđom Damnjanovićem u glavnim ulogama, uskoro postaje serija. Producent i reditelj Rade Vukotić došao je na ideju da urnebesnu komediju, rađenu prema tekstu Antonija Amurija, preseli na mali ekran, a dvoje glumaca ju je prihvatilo sa oduševljenjem.
Pozorišni repertoar Doma kulture nastavlja se komedijom ” Svetozar III”, koja će biti odigrana na velikoj sceni Doma kulture, u petak, 29. marta od 20 časova.

 

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena. Obavezna polja *


O nama

FKMS radio Knjaževac u najvećem delu svog programa afirmiše stvaralaštvo mladih, prateći kulturna dešavanje oko samog Festivala Kulture Mladih Srbije, ali i aktuelne dnevne informacije iz Knjaževca i okoline.
Radio se u etru emituje na 100 MHz FM.


Kontakt