FKMS RADIO KNJAŽEVAC

Predstavljen javni poziv ”Zaposleni po meri vašeg biznisa”

13/10/2020
Capture
Javni poziv ''Zaposleni po meri vašeg biznisa'', namenjen poslodavcima, a u okviru programa ''Znanjem do posla'', predstavljen je kompanijama Borskog i Zaječarskog okruga, na info danu, organizovanom u Regionalnoj privrednoj komori u Zaječaru.

Govorili su Oliver Štrajt, direktor programa ”Znanjem do posla” i Snežana Pavković, direktorka Timočkog kluba. Sarađujući na ovom programu vlade Švajcarske i Srbije omogućile su privrednicima da kroz obuku na radnom mestu dođu do kvalitetne radne snage, a mladima da sebi obezbede pristojan posao. Mnogi od njih, nakon obuke dobili su stalno zaposlenje, kazao Štrajt.

”Program Znanjem do posla” osmogodišnji je projekat vlada Švajcarske i Srbije, osmišljen da mladima ponudi adekvatno zaposlenje. U prvoj fazi projekta, koja je trajala četiri godine, obučili smo 1100 mladih, od kojih je 70 odsto, nakon obuke, došlo do svog prvog zaposlenja. Nadamo se da će i kroz novi javni poziv mnogo mladih doći do posla i da ćemo naići i na interesovanje kompanija da se uključe u organizaciju obuka na radnom mestu.”

U skladu sa interesovanjima privrede, program ”Znanjem do posla” do sada je razvio 29 profila, za koje se mladi obučavaju, rekao je Štrajt.

”Za sada, razvili smo 29 profila za koje se mladi obučavaju. Javni poziv je otvoren u julu i do sada smo primili 23 prijave. Operater na CNC mašinama, zavarivač, poslovi iz sfere ugostiteljstva, neka su od zanimanja za koja su se mladi obučavali kroz ovaj projekat. Iako smo sada suočeni sa pandemijom korona virusa, u Srbiji su i dalje kompanijama koje su okrenute izvozu, recimo proizvodnji auto delova, više nego potrebni novi, mladi radnici.”

Za treći javni poziv ”Zaposleni po meri vašeg biznisa”, koji će, očekuje se, olakšati poslodavcima proces izbora novih zaposlenih,  izdvojeno je 50 miliona dinara.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena. Obavezna polja *


O nama

FKMS radio Knjaževac u najvećem delu svog programa afirmiše stvaralaštvo mladih, prateći kulturna dešavanje oko samog Festivala Kulture Mladih Srbije, ali i aktuelne dnevne informacije iz Knjaževca i okoline.
Radio se u etru emituje na 100 MHz FM.


Kontakt