FKMS RADIO KNJAŽEVAC

Predstavljena slikovnica „Šuš i Miš u biblioteci“

15/10/2020
sus_i_mis_u_biblioteci_vv
Slikovnica pod nazivom „Šuš i miš u biblioteci“, čije su autorke bibliotekarke Elizabeta Georgiev iz Dimtrovgrada i Milica Matijević iz Lazarevca, predstavljena je juče knjaževačkim prvacima u okviru Manifestacije dečjeg stvaralaštva „Čarobne police Bibi Slikovčice“.

Matijevićeva je rekla da su ovu slikovnicu osmislile pre četiri godine s nameroma da ona bude pripučniik za rad sa decom u bibliotekama.

„Slikovnica pokazuje kakva je još uvek magija knjige. U njoj imate glavnog junaka koji se zove Šuš i živi u knjigama koje čitate i do kraja čitanja se preseli u drugu, koju morate da pročitate. Tu su dobra bibliotekarka Cana, mačak koji živi u biblioteci i zove se Miš, te dečak Iggor koji voli da čita knjige“, navela je Matijevićeva.

Georgijeva je istakla da su slikovnicu predstavili u nekoliko gradova Srbije i Republike Srpske i da su je deca veoma dobro prihvatila.

U saradnji sa Narodnom bibliotekom „Njegoš“, a u okviru Bibinih čarobnih polica, autorke slikovnice „Šuš i Miš u biblioteci“ pokazale su kako izgleda primer dobre saradnje među bibliotekama. Takođe, ova saradnja može poslužiti i kao uzor drugim bibliotekarima u Srbiji.

Prvi kontakt sa knjigom, kako se knjiga pozajmljuje i čuva, koje su njene moći i kako zavoleti knjigu i biblioteku, čulo se na ovom druženju sa decom, uz jasnu poruku da je znanje važno i da je knjiga od malih nogu najbolji drug.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena. Obavezna polja *


O nama

FKMS radio Knjaževac u najvećem delu svog programa afirmiše stvaralaštvo mladih, prateći kulturna dešavanje oko samog Festivala Kulture Mladih Srbije, ali i aktuelne dnevne informacije iz Knjaževca i okoline.
Radio se u etru emituje na 100 MHz FM.


KontaktNajnovije vesti