FKMS RADIO KNJAŽEVAC

Preko metar snega na Staroj planini

06/02/2020
sneg planina 8
Zbog jakih udara vetra i velikih snežnih nanosa ski staze i instalacije privremeno su bile van funkcije; od pre par sati ponovo u funkciji gondola i dečji park.

Prema najnovijim informacijama sa Stare planine, tokom prethodne noći sneg je neprekidno padao i snežni pokrivač „bogatiji“ je za novih pedesetak centimetara. Javno preduzeće Skijališta Srbije objavilo je da je trenutna visina snega na Staroj planini 110 centimetara.

Prethodnih tridesetak časova vremenske prilike na planini bile su izuzetno nepovoljne – duvao je veoma jak vetar koji je praktično onemogućio rad žičara i ski liftova, a stvarao je i velike snežne nanose na stazama. Normalno funkcionisanje gondole i dečjeg parka na Jabučkom ravništu uspostavljeno je tokom prepodneva.

Ekipe putara redovno održavaju prohodnim pravac Knjaževac – Kalna – Stara planina, a upotreba zimske opreme je obavezna.

(foto Stara planina Info)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena. Obavezna polja *


O nama

FKMS radio Knjaževac u najvećem delu svog programa afirmiše stvaralaštvo mladih, prateći kulturna dešavanje oko samog Festivala Kulture Mladih Srbije, ali i aktuelne dnevne informacije iz Knjaževca i okoline.
Radio se u etru emituje na 100 MHz FM.


Kontakt