FKMS RADIO KNJAŽEVAC

Preporuke doktorke Kisić Tepavčević

30/04/2020
KZN O SITUACIJI U VEZI SA KORONA VIRUSOM
Mere vlade za suzbijanje epidemije se ublažavaju, ali to ne znači da treba da se opustimo. Prof. dr Darija Kisić Tepavčević poručuje da je odgovornost za prenošenje virusakorona sada na nama samima. Kaže da je bolje trenirati napolju, nego u teretani i piti kafu u bašti kafića, nego u zatvorenom prostoru.

Klima u autobusima neće raditi, ali treba držati otvorene prozore, poručuje doktorka.
Dr Kisić Tepavčević ukazuje da su neke mere za koje se u početku govorilo da su banalne, efikasna zaštita, i da treba da se primenjuju u trenutku kada se vraćamo svakodnevnim aktivnostima – odlazak kod frizera, u teretanu.

U teretanama ne treba koristiti centralnu klimatizaciju, jer ona povećava rizik transmisije, treba održavati razmak između vežbača, uvesti dezobarijere i koristiti sredstva za
dezinfekciju.

Od 8. maja sa radom počinju i tržni centri. Tamo će moći da se ide samo sa maskom. Kada je reč o boravku napolju, Kisić Tepavčevićeva navodi da nije neophodno nositi masku i daukoliko se šetamo sa ukućanima to ne predstavlja rizik. Ipak, od naše procene zavisi sa kime ćemo šetati i da li to predstavlja rizik. Doktorka navodi da će se u gradski prevoz ulaziti na jedna vrata, i da će oni koji nemaju masku moći tu da je uzmu. Biće potrebno da se održava razdaljina, a klimatizacija se neće koristiti.

/ RTS/

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena. Obavezna polja *


O nama

FKMS radio Knjaževac u najvećem delu svog programa afirmiše stvaralaštvo mladih, prateći kulturna dešavanje oko samog Festivala Kulture Mladih Srbije, ali i aktuelne dnevne informacije iz Knjaževca i okoline.
Radio se u etru emituje na 100 MHz FM.


Kontakt