FKMS RADIO KNJAŽEVAC

Privreda: Nova fabrika kompanije “SCS. plus” u industrijskoj zoni počinje proizvodnju

09/05/2020
1sg
Novi pogon knjaževačke kompanije SCS .plus za proizvodnju plastičnih stolica od duvane plastike i plastičnih delova za nameštaj, počeće sa radom od ponedeljka, rekla je za eKapiju direktorka Lidija Nikolić.

– Primili smo već 11 radnika za rad u novom pogonu, a plan je da zaposlimo još 30-ak. I posao je već ugovoren, zaključen je ugovor sa nemačkim partnerom o izvozu 100% proizvoda iz ovog pogona – navod Nikolić.

Prema njenim rečima, kupljena je nekadašnja hala IMT-a, urađena prenamena prostora, nabavljene mašine i probna proizvodnja je već počela, a ostalo je još da se sredi eksterijer nove fabrike.

Vrednost investicije do sada je oko 800.000 EUR do sada, a u planu je nabavka još novih mašina u vrednosti od oko pola miliona evra, kao i novo proširenje proizvodnih kapaciteta.

Kako ističe Lidija Nikolić, kompanija SCS.plus već ima jednu fabriku, za proizvodnju delova od špera, takođe u Knjaževcu, koja postoji od 1997. godine. Ukupno zapošljavaju 170 radnika, a nakon ovog poslednjeg pogona planiraju gradnju još jednog, manjeg, u istom gradu:

– Vrednost naše godišnje proizvodnje, odnosno izvoza, je oko 700.000 EUR. Ne radimo za lager, već uvek za poznatog kupca. S obzirom da nam je na pomolu novi ugovor sa još jednom velikom nemačkom fabrikom, u planu je još jedan manji pogon od 1.000 m2, u Podvisu kod Knjaževca. To je bilo planirano da se realizuje do kraja oktobra, dobićemo bespovratna sredstva od Fonda za razvoj, imamo već i građevinsku dozvolu, samo čekamo da prođe vanredno stanje i do 31. decembra bi trebalo da dobijemo još jedan proizvodni pogon.

Sagovornica našeg portala kaže i da su sve vreme vanrednog stanja radili, uz maksimalnu zaštitu radnika.

– Izvozili smo i u prethodnom periodu, nismo prekidali ugovore niti otpuštali radnike, čak smo i zaposlili nove. Uz mere zaštite radnika uspeli smo da održimo proizvodnju, iako smo radili sa 80% manje kapaciteta – kaže Lidija Nikolić i dodaje da će, uz pomoć državnih mera, svim radnicima biti isplaćene pune plate.

Izvor: eKapija

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena. Obavezna polja *


O nama

FKMS radio Knjaževac u najvećem delu svog programa afirmiše stvaralaštvo mladih, prateći kulturna dešavanje oko samog Festivala Kulture Mladih Srbije, ali i aktuelne dnevne informacije iz Knjaževca i okoline.
Radio se u etru emituje na 100 MHz FM.


Kontakt