FKMS RADIO KNJAŽEVAC

Programi rada javnih preduzeća: Da građani budu zadovoljniji uslugama

19/02/2020
v8
Na sednici Opštinskog veća usvojeni su programi rada Razvoja, Standarda, Toplane, Agencije za razvoj i Crvenog krsta za 2020. godinu.

Danas je održana sednica Opštinskog veća. Među tridesetak tačaka dnevnog reda, najviše pažnje posvećeno je izveštajima o usklađenosti planiranih i realizovanih aktivnosti i programima rada u ovoj godini lokalnih javnih preduzeća.

„Ono što se nameće kao zaključak, kad se gledaju papiri, je da naša javna preduzeća posluju odlično, da su sva potpuno finansijski stabilna, da nisu u blokadi i ne duguju plate zaposlenima, kao i da nemaju obaveze prema dobavljačima. Međutim, ima itekako mnogo prostora za poboljšanje rada, jer nas zanima šta o radu javnih preduzeća misle građani. Sugerisano je svim direktorima da moraju da komuniciraju sa građanima, da budu otvoreni i za primedbe i za kritike i sugestije. Mi na nivou opštine svakodnevno komuniciramo sa velikim brojem sugrađana i ima problematike koja praktično nastaje na dnevnom nivou – od divljih deponija, preko higijene u gradu koja mora da bude na visokom nivou, sugerisali smo da se odvoženje smeća intenzivira iz seoskih sredina, direktoru Toplane sugestija je da se racionalnije troše energenti kada su topli dani, a direktoru Razvoja da ažurira projekte koji nam kasne. To je suština današnjih razgovora koji su bili dvosmerni, nismo se samo tapšali po ramenima i delili komplimente, već smo kroz jednu oštru diskusiju pokušali da dignemo nivo pažnje direktora javnih preduzeća na ono što je najvažnija tema, a to je zadovoljstvo svih korisnika usluga“, izjavio je Milan Đokić, predsednik opštine.

Većnici su usvojili predloge rešenja o davanju saglasnosti na programe poslovanja Razvoja, Standarda, Toplane, Agencije za razvoj, Javnog preduzeća Bogovina Bor i Crvenog krsta. Na današnjoj sednici usvojen je Predlog odluke o mesnim zajednicama, finansijski planovi i zahtevi pojedinih mesnih zajednica za dodelu pomoći, kao i predlozi odluka o promeni osnivačkih akata Muzeja, Doma kulture i Biblioteke.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena. Obavezna polja *


O nama

FKMS radio Knjaževac u najvećem delu svog programa afirmiše stvaralaštvo mladih, prateći kulturna dešavanje oko samog Festivala Kulture Mladih Srbije, ali i aktuelne dnevne informacije iz Knjaževca i okoline.
Radio se u etru emituje na 100 MHz FM.


Kontakt