FKMS RADIO KNJAŽEVAC

Proverite da li ste upisani u birački spisak manjina

20/08/2018
opstina_knjazevac
Građani opštine Knjaževac i interno raseljena lica sa mestom boravišta na teritoriji naše opštine, mogu izvršiti uvid u Poseban birački spisak svakog radnog dana od 7 do 15 časova u kancelariji broj 10, u skladu a zakonom koji uređuje zaštitu podataka o ličnosti.

Nakon izvršenog uvida, pripadnici nacionalnih manjina mogu podneti zahtev za upis ili brisanje iz posebnog biračkog spiska, ili izmenu ispravku, dopunu podataka u posebnom biračkom spisku. Pravo upisa u poseban birački spisak ima svaki pripadnik nacionalne manjine koji je upisan u jedinstveni birački spisak. Zahtev za upis u poseban birački spisak pripadnik nacionalne manjine lično podnosi organu uprave jedinice lokalne samouprave prema mestu prebivališta, u pisanoj formi, na posebnom obrascu. Nakon zaključenja posebnog biračkog spiska, pa do 72 časa pre dana održavanja izbora, odnosno do 31.oktobra u ponoć, upis birača koji nisu upisani u poseban birački spisak i promene vrši nadležno ministarstvo.

Pripadnici nacionalnih manjina 4. novembra izjašnjavaće se na neposrednim izborima za nacionalne savete. Uvid u poseban birački spisak, pripadnici nacionalnih manjina mogu da izvrše svakog radnog dana od 7 do 15 časova do zaključenja posebnog biračkog spiska 19.oktobra u ponoć.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena. Obavezna polja *


O nama

FKMS radio Knjaževac u najvećem delu svog programa afirmiše stvaralaštvo mladih, prateći kulturna dešavanje oko samog Festivala Kulture Mladih Srbije, ali i aktuelne dnevne informacije iz Knjaževca i okoline.
Radio se u etru emituje na 100 MHz FM.


Kontakt