FKMS RADIO KNJAŽEVAC

Prvi smrtni slučaj od korona virusa u Srbiji

20/03/2020
download
Pre nekoliko sati preminuo je muškarac iz Kikinde, star 59 godina, od korona virusa, saopšteno je na konferenciji u Vladi Srbije.

– Danas smo ušli u treću nedelju u borbi sa korona virusom. Iza nas je najtežih 24 časa. Izgubili smo prvi ljudski život u borbi sa korona virusom, muškarac od 59 godina iz Kikinde. Dobio je korona virus od čoveka čiji je sin bio u Milanu. U ime predsednika Aleksandra Vučića i u ime cele Srbije da izradim saučešće porodici preminulog.

Danas smo dobili opomenu da znamo koliko su teški izazovi pred nama – izjavila je premijerka.

Od sutra u 20 časova prestaje javni prevoz na teritoriji Srbije. Od nedelje u 20h se zatvaraju restorani, kafići i tržni centri. U ovom trenutku opasnost je suviše velika. Pritisak na naše lekare i suviše veliki da bi smo razmišljali o materijalnim troškovima. Dozvolićemo dostavu hrane i rad taksi vozila.

U Republici Srbiji je do 18 časova 20. marta 2020. godine registrovano ukupno 135 potvrđenih slučajeva COVID 19.

Od poslednjeg izveštaja do 18 časova, 20. marta 2020. godine testirani su uzorci 40 osoba od kojih je 17 pozitivno i 23 negativno na novi korona virus.

Od sedamnaest potvrđenih slučajeva od poslednjeg izveštaja, njih devet je hospitalizovano, ali bez komplikacija, dobrog opšteg stanja, dok njih osam ima lakšu kliničku sliku i nalaze se u kućnim uslovima.

Do 8 časova 20. marta 2020. godine, u nacionalnoj referentnoj laboratoriji Instituta Torlak testirano je ukupno 585 osoba koje su ispunjavale kriterijume definicije slučaja.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena. Obavezna polja *


O nama

FKMS radio Knjaževac u najvećem delu svog programa afirmiše stvaralaštvo mladih, prateći kulturna dešavanje oko samog Festivala Kulture Mladih Srbije, ali i aktuelne dnevne informacije iz Knjaževca i okoline.
Radio se u etru emituje na 100 MHz FM.


Kontakt