FKMS RADIO KNJAŽEVAC

Ronić osuđen zbog ubistva zeta i unuka na 40 godina zatvora

03/03/2020
zatvor-pritvor
Viši sud u Zaječaru objavio je nepravosnažnu presudu kojom je Nenad Ronić (64) osuđen zbog teškog ubistva na kaznu zatvora od 40 godina zatvora. Ronić je, sredinom jula u Knjaževcu, hicima iz automatske puške ubio zeta Jastreba Asanovića (38), nevenčanog supruga svoje ćerke Monike, i svog unuka Ivana Ronića (19).

Tužilaštvo je zastupalo optužnicu da je u pitanju teško ubistvo, dok je odbrana Ronića pokušala da to delo predstavi kao ubistvo. Sud je, ipak, doneo odluku da Nenad naredne četiri decenije provede iza rešetaka, pišu Novosti.

Nenad, je tada, hicima iz “kalašnjikova”, naneo teške povrede Romani Asanović (19), supruzi svog unuka Ivana, kojoj su meci ušli u predelu levog kuka i zaglavili se u telu, dok je svog drugog unuka Benjamina Ronića (15) rafalom “isekao” po nogama.

– Čuo sam da su se Nenadovi unuci po sinu i ćerki potukli. Ivan je, navodno, tada udario svog brata od strica K.R. zbog čega je ovaj potražio pomoć u Hitnoj pomoći Zdravstvenog centra u Knjaževcu. Međutim, neko je Nenadu javio da mu je unuk po sinu preminuo, nakon čega je on došao u kuću svoje ćerke – ispričali su tada očevici za Novosti.

– Međutim, Nenad je počeo da psuje i da govori kako će osvetiti unuka. Seo je u auto i odvezao se do kuće, odakle je uzeo automatsku pušku i vratio se kod ćerke. Mislim da je imao nameru da ih sve pobije – rekao je tad očevidac.

Nenad je odmah ubio Jastreba i Ivana, dok je Romanu i Benjamina teško ranio. Nakon što mu je Stefanović oteo pušku, Ronić je pobegao, ali je ubrzo uhvaćen.

Izvor: Novosti

 

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena. Obavezna polja *


O nama

FKMS radio Knjaževac u najvećem delu svog programa afirmiše stvaralaštvo mladih, prateći kulturna dešavanje oko samog Festivala Kulture Mladih Srbije, ali i aktuelne dnevne informacije iz Knjaževca i okoline.
Radio se u etru emituje na 100 MHz FM.


Kontakt