FKMS RADIO KNJAŽEVAC

Širi se industrijska zona, položen kamen temeljac za “Progetti”

18/06/2020
pro8

U industrijskoj zoni u Knjaževcu, na lokaciji koju je italijanska kompanija “Progetti” kupila još pre par godina položen je kamen temeljac za izgradnju fabrike obuće. Kamen temeljac položili su Enriko Rosi, suvlasnik Kompanije i Milan Đokić, predsednik opštine Knjaževac.

“Mi već imamo 700 uposlenih radnika, a u ovom pogonu plan je da posao dobije još 150. Ukoliko srpska ekonomija nastavi da raste, moći ćemo da zaposlimo i više. U realizaciji svega što smo planirali značajna će biti pomoć Knjaževca i države”, izjavio je Enriko Rosi, suvlasnik kompanije “Progetti”.

“Nadamo se da ćemo u narednoj godini na ovoj lokaciji imati fabriku koja će uposliti oko 150 naših sugrađana u oblasti obućarstva. Zadovoljstvo je videti da se naša industrijska zona širi, nastavljamo da radimo na tome da animiramo i dovodimo investitore. SCS, Hatiba i Mobi već rade, nekadašnja fabrika ozubljenja je itekako spremna da primi investitore i Knjaževac se polako vraća na staze na kojima je nekada bio, ponovo će postati jak privredni centar u kome se prave najbolje i najlepše cipele, košulje, nameštaj, kotlovi za parno grejanje… Na taj način građani će biti upošljeni, primaće dobre zarade i budžet će biti znatno puniji nego što je sada”, rekao je Milan Đokić, predsednik opštine.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena. Obavezna polja *


O nama

FKMS radio Knjaževac u najvećem delu svog programa afirmiše stvaralaštvo mladih, prateći kulturna dešavanje oko samog Festivala Kulture Mladih Srbije, ali i aktuelne dnevne informacije iz Knjaževca i okoline.
Radio se u etru emituje na 100 MHz FM.


Kontakt