FKMS RADIO KNJAŽEVAC

Sjajan uspeh knjaževačkih učenika na KGL takmičenju

15/02/2020
logo2020_a.pnglll
Knjaževački đaci postigli su izuzetan uspeh na međunarodnom KGL takmičenju iz engleskog jezika. U polufinale ovog takmičenja plasiralo se čak 13 takmičara iz naše opštine.

Kod gimnazijalaca Mateja Milošević bio je najbolji u Srbiji u kategoriji B2 sa osvojenih 100 poena, koliko je ostvario i Nikola Milošević u kategoriji B1. Mateja Mihajlović postigao je 97,5 poena. Njhov mentor je profesorka Karolina Mitić. Učenica Knjaževačke gimnazije Tara Jevtić je osvojila 87.5 poena i plasman u polufinale u kategoriji B2. Njen predmetni profesor je Maja Đorđević.
Zapažene rezultate postigli su i ostali takmičari. Relja Todorović i Janko Micić u kategoriji B2 imaju po  85 poena,  a Vanja Pazmanj 82.5 poena, kao i i Marko Milutinović  85 poena u kategorji B1 .

U Osnovnoj školi ”Vuk Karadžić” Petar Jovanović osvojio je 100 poena u u kategoriji A2, a Pavle Stanojević postigao je odličan uspeh u kategoriji A2 sa osvojenih 97,5 pona. Njihov mentor je profesorka Marija Ivanović Božić. Odlične rezultate su postigli i Dunja Vasilijić, Jovan Jocić,  Janko Cvetković,  osvojivši  95 od 100 poena i Miona Milosavljević  sa  osvojenih 97 poena.

Izvanredne rezultate ostvarili su učenici Studija za strane jezije ”Go” profesorke Karoline Mitić. U polufinale plasiralo se šest đaka: Anja Milošević, kategorija A2 sa 97,5 poena, Jana Vasilev, kategorija A1 sa 100 poena, Mila Vučković, kategorija A1 (97,5 poena), Ljubica Petrović (98 poena), Nađa Radovanović (97,5 poena) i Natalija Petrović sa 97,5 poena.

Filip Ranđelović, individualni takmičar, čiji je višegodišnji mentor profesor Maja Đorđević osvojio je 100 poena u kategoriji A2.

Državno finale (internacionalno polufinale)  ovog  takmičenja održaće se u Nišu, 7.marta.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena. Obavezna polja *


O nama

FKMS radio Knjaževac u najvećem delu svog programa afirmiše stvaralaštvo mladih, prateći kulturna dešavanje oko samog Festivala Kulture Mladih Srbije, ali i aktuelne dnevne informacije iz Knjaževca i okoline.
Radio se u etru emituje na 100 MHz FM.


Kontakt