FKMS RADIO KNJAŽEVAC

SO Knjaževac: Rebalans budžeta za istorijski najvažniji projekat

09/12/2019
76959947_2502380536717505_3405890073382617088_o
Danas je održana 39. sednica Skupštine opštine Knjaževac. Odbornici su usvojili rebalans budžeta, kojim se stvaraju i formalini uslovi za početak realizacije projekta izgradnje prvih hotela na Banjici, kao i odluku o novim merama podrške porodicama sa decom.

Ovaj rebalans budžeta biće, nadam se, upamćen po početku izgradnje suštinski najvažnijeg projekta u istorji Knjaževca, kazao je na 39. sednici Skupštine opštine, obrazlažući odluku o izmenama u opštinskoj kasi, predsednik Opštine Milan Đokić.

”Ono što je suština i po čemu će biti upamćen ovaj rebalans je početak velikog projekta, suštinski jednog od najavažnijjih u istoriji Knjaževca. To je projekat izgradnje hotela u okviru velnes i spa centra Banjica. Biće to početak razvoja banjskog turizma u knjaževačkoj opštini. Ovaj projekat biće finansiran iz Nacionalnog investicionog programa, koji će uskoro biti predstavljen srpskoj javnosti. Lokalna samouprava biće investitor, uz pomoć sredstava koja će biti opredeljena od strane Republike.”

Finansijska podrška porodicama i deci, bila je, takođe, jedna od ključnih tema ovog skupštinskog zasedanja. Govorili su Marija Jelenković, rukovodilac odeljenja za privredu i društvene delatnosti i prvi čovek knjaževačke opštine.

Odbornici su, jednoglanso, razrešili dosadašnjeg vršioca dužnosti direktora Muzeja Aleksandra Ristića, koji je, kako se čulo podneo ostavku, i na njegovo mesto imenovali Milana Živkovića, koji je na čelu ove ustanove bio i od 2013. do 12015. godine.

Na sednici su usvojene izmene u programu uređenja građavinskog zemljišta, kao i odluka o obrazovanju Štaba za vanrendne situacije.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena. Obavezna polja *


O nama

FKMS radio Knjaževac u najvećem delu svog programa afirmiše stvaralaštvo mladih, prateći kulturna dešavanje oko samog Festivala Kulture Mladih Srbije, ali i aktuelne dnevne informacije iz Knjaževca i okoline.
Radio se u etru emituje na 100 MHz FM.


Kontakt