FKMS RADIO KNJAŽEVAC

Sport u jedinicama lokalne samouprave

19/06/2019
asocijacija 8
U Boru je održan radni sastanak – javna rasprava u kojoj su, pored sportskih radnika Borskog i Zaječarskog okruga, učestvovali čelni ljudi Asocijacije Sport za sve.

Na poziv i u organizaciji Asocijacije Sport za sve – Bor i lokalne samouprave grada Bora, u petak, 14. juna, organizovan je radni sastanak – javna rasprava, na temu „Sport u jedinicama lokalne samouprave“, sa posebnim akcentom na razvoj i unapređenje oblasti sportske rekreacije.

Pored domaćina, člana Veća zaduženog za sport u Boru Igora Jankovića i generalnog sekretara borske Asocijacije Sport za sve  Miloša Lukovića, sastanku su prisustvovali i predstavnici sportskih saveza i sportskih organizacija iz oblasti Sporta za sve iz Kladova (Borko Tufajević, generalni sekretar Sportskog saveza), Zaječara (Dragiša Simonović, predsednik i Igor Božinović, generalni sekretar Sportskog saveza), Knjaževca (Krunislav Simić, predsednik Asocijacije „Sport za sve“) i Boljevca (Marko Bogdanović, koordinator za školski sport i Stefan Vojnić, generalni sekretar Fudbalskog saveza opštine).

U radu skupa učestvovali su najviši predstavnici Asocijacije Sport za sve Srbije – predsednik Branko Vujović, član Upravnog odbora Petar Đurđević i stručni saradnici Dejan Marsenić i Filip Vešović.

U raspravi je najviše pažnje posvećeno načinima, odnosno modelima funkcionisanja sistema sporta u jedinicama lokalnih samouprava kao i o mogućnostima za razvoj i unapređenje oblasti Sporta za sve u svim lokalnim sredinama Borskog i Zaječarskog okruga.

Predsednik Asocijacije Sport za sve Srbije prilikom svog obraćanja naglasio je važnost ali i neophodnost unapređenja oblasti Sporta za sve u svim lokalnim sredinama u Republici Srbiji, definisanjem značajnijeg budžeta za oblast sportske rekreacije, formiranjem novih društava i udruženja Sporta za sve, aktivnostima na edukaciji i licenciranju što većeg broja sportskih stručnjaka iz oblasti sportske rekreacije ali i podršku pri izradi novih programa Sporta za sve. S obzirom da će sve što je rečeno biti i deo programa Asocijacije Sport za sve Srbije za naredni period za šta je dobijena saglasnost i podrška resornog ministarstva, Asocijacija će pružiti svaku moguću podršku lokalnim sportskim organizacijama i jedinicama lokalnih samouprava u realizaciji postavljenih ciljeva i zadataka.

Takođe, važno je konstatovati da su predstavnici Asocijacije Sport za sve Srbije imali priliku da se upoznaju sa sistemom funkcionisanja sporta u pomenutim lokalnim sredinama i pri tome se uvere u veoma visok nivo organizovanosti sporta u tim sredinama kao i da čuju mnoge kvalitetne predloge za unapređenje dalje saradnje i razvoj sporta.

 

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena. Obavezna polja *


O nama

FKMS radio Knjaževac u najvećem delu svog programa afirmiše stvaralaštvo mladih, prateći kulturna dešavanje oko samog Festivala Kulture Mladih Srbije, ali i aktuelne dnevne informacije iz Knjaževca i okoline.
Radio se u etru emituje na 100 MHz FM.


Kontakt