FKMS RADIO KNJAŽEVAC

Spuštena zavesa na 5. PRKOS

02/09/2019
69231639_1414500705354920_2493169652801208320_o velika
Pobednikom pete Pozorišne revije kreativnog osmišljavanja sveta proglašen je mjuzikl ''Prljavi ples'' Teatra 011 iz Beograda. Ovogodišnji PRKOS obeležili su knjaževačka publika, koja je svim srcem iz večeri u veče pratila mlade glumce i njihove predstave, kao i odluka Vladimira Putnika da se povuče sa mesta selektora.

Govorili su o besmislu nacionalizma u predstavi ”Kovači”, o neprihvatanju različitosti u komadu ”Indigo”, o mrtvom moru u srpskim palankama. zabavili su nas mjuziklima. I svi su, kako su ocenili dramski umetnici Andrijana Videnović, Rade Marjanović i Tatjana Kecman, kao stručni žiri, pobednici zbog svog entuzijazma i vere u ono što rade.

Slično, mada ne i istovetno mišljenje imale su i Zdenka Todorović, Dragana Vukić Cvejić i Mirjana Jovanović, koje su peti PRKOS pratile u svojstvu žirija publike.

Predstava “Prljavi ples”, Teatra 011 iz Beograda pobednik je ovogodišnjeg PRKOS-a. Stručni žiri dodelio je ovoj predstavi nagrade za najbolju predstavu, najbolju žensku epizodu i specijalnu nagradu za koreografiju.

Za najbolju glumicu 5.PRKOS-a proglašen je jedan muškarac – Milić Lutovac za maestralno odigranu ulogu Dafne u predstavi “Neki to vole vruće”, dok je titula Najbolja muška uloga dodeljena Janku Maglovskom za ulogu Ace Banaćanina u predstavi “Kovači”. Najbolju mušku epizodu odigrao je Aleksandar Narižan, kao učitelj Mile u “Indigu”, a režiseru ove predstave, Dušanu Kalejskom, uručena je nagrada za najbolju režiju. Nagrada za najbolju kolektivnu igru pripala je ansamblu Teatra 5 iz Beograda za predstavu “Neki to vole vruće”. Glumica Teatra 011, Jovana Petrović ostvarila najbolju žensku epizodu u mjuziklu “Prljavi ples”.

Specijalnu nagradu za kostim, dobila je Nada Kovač za predstavu “Indigo”, dok je Specijalna nagrada za koreografiju dodeljena Aleksandri Obradović i koreografskom timu predstave “Prljavi ples” Teatra 011.

Reditelj i teatrolog Vladimir Putnik odlučio je da se oprosti od selektorske uloge koju je obavljao u proteklih pet godina. Kako kaže, vreme je za mlade snage i ljude.

Puneći veliku dvoranu iz večeri u veče, učestvujući u svakoj predstavi, u svim razgovorima nakon nje  i izlazeći iz sale sa osmehom na licu, ili sa suzama u oku, knjaževačka publika još jednom je pokazala da duboko poštuje pozorišnu umetnost i trud mladih glumaca.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena. Obavezna polja *


O nama

FKMS radio Knjaževac u najvećem delu svog programa afirmiše stvaralaštvo mladih, prateći kulturna dešavanje oko samog Festivala Kulture Mladih Srbije, ali i aktuelne dnevne informacije iz Knjaževca i okoline.
Radio se u etru emituje na 100 MHz FM.


Kontakt