FKMS RADIO KNJAŽEVAC

Stručno-operativni tim: I dalje u pripravnosti

20/03/2020
sot8
Rezime današnje sednice – kontrola nelegalnog prevoza putnika, volonteri snabdevaju sve koji zovu kol centar, uskoro prodavnice za starije od 65 godina, prva hapšenja neodgovornih povratnika iz inostranstva.

Dobra vest sa današnje sednice Stručno-operativnog tima za borbu protiv korona virusa na teritoriji opštine je da i dalje nema registrovanih slučajeva zaraze, ni u Knjaževcu, ni na nivou Timočke krajine.

„Veliki broj povratnika iz inostranstva povećaće rizik od širenja korona virusa i bojim se da je pitanje dana kada će da se pojave prvi slučajevi inficiranih na našem području. Preduzimamo sve mere da taj trenutak dočekamo što spremniji“, izjavio je rukovodilac tima, predsednik opštine Milan Đokić.

„Jedna od mera je kontrola prevoza putnika neregistrovanim taksi vozilima do većih gradova u okruženju. Mi smo apelovali na sugrađane da bez preke potrebe ne putuju iz Knjaževca, a uputili smo apel i mladima da maksimalno smanje kretanje. Razumemo potrebe, ali je ovo vreme koje ne nosi ništa dobro.

Radimo na tome da obezbedimo rad malotrgovinskih objekata samo za lica starija od 65 godina nedeljom od 4 do 7 ujutru. Očekujem da zvanično o tome građane obavestimo večeras ili najkasnije sutra.

Uz veliko angažovanje volontera, kojima se ovom prilikom zahvaljujem, uspeli smo da do 14 časova sve one koji su se javili na kol centar snabdemo namirnicama, lekovima i svime što im je neophodno.

Veliku pažnju izaziva rad ugostiteljskih objekata. Ponavljam da se moraju strogo poštovati propisana ograničaenja i to će se maksimalno kontrolisati i narednih dana.

Na žalost, ima onih koji su došli iz inostranstva i ne poštuju izolaciju koja im je propisana, pa su danas od strane policije privedene dve osobe. Apsolutno smo rešeni da najstrožije sankcionišemo nesavesne pojedince koji sve oko sebe izlažu riziku širenja korona virusa“, zaključio je predsednik Đokić.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena. Obavezna polja *


O nama

FKMS radio Knjaževac u najvećem delu svog programa afirmiše stvaralaštvo mladih, prateći kulturna dešavanje oko samog Festivala Kulture Mladih Srbije, ali i aktuelne dnevne informacije iz Knjaževca i okoline.
Radio se u etru emituje na 100 MHz FM.


Kontakt