FKMS RADIO KNJAŽEVAC

Stručno-operativni tim: Situacija, za sada, pod kontrolom

26/03/2020
kraka8
Mere koje su na snazi ovih dana prilično su disciplinovale Knjaževčane; lekari prate sve pacijente koji imaju i najmanje simptome infekcije; uskoro počinje podela higijenskih paketa penzionerima, poručeno sa sednice Stručno-operativnog tima.

U Knjaževcu još uvek, na našu sreću, nema pacijenata čiji simptomi ukazuju na zaraženost korona virusom. Direktor i lekari Zdravstvenog centra informisali su članove Stručno-operativnog tima na današnjoj sednici da su se javljali pacijenti sa respiratornim problemima, ali su u pitanju sezonski grip, alergije i prehlade.

“Zavod za javno zdravlje u Zaječaru uzima uzorke koji se potom šalju u Institut Batut u Beogradu gde se obavlja testiranje”, pojasnio je postupak Milan Đokić, predsednik opštine. “Važno je naglasiti da naši lekari u Knjaževcu rade pedantnu opservaciju svih pacijenata koji se jave, a potom se konsultuju sa kolegama u zaječarskom Zavodu. Svim pacijentima kod kojih postoji i najmanja sumnja na moguću infekciju nalaže se samoizolacija od 14 dana, što kontroliše policija”, rekao je Đokić.

Na sednici tima ocenjeno je da su čitava ova situacija i mere koje se sprovode prilično disciplinovale Knjaževčane. “Za razliku od prethodne nedelje, kada su kafići bili puni, ove nedelje sve se promenilo. Od sedamdesetak naših sugrađana koji su došli iz inostranstva niko nije prekršio meru boravka u samoizolaciji. Od danas u gradskoj apoteci mogu da se kupe zaštitne maske. Poslodavce, čije radnje i dalje rade, podsetili smo da su u obavezi da svoje radnike, koji su u kontaktu sa građanima, zaštite zaštitnom opremom”, kaže predsednik Đokić.

U toku je priprema higijenskih paketa za penzionere. “Mi smo doneli odluku da svim našim penzionerima, bez obzira na visinu primanja, podelimo pakete u kojima će biti zaštitne maske, rukavice, alkohol, asepsol, antibakterijski sapuni. Želimo da našim najstarijim sugrađanima obezbedimo ono do čega u ovoj situaciji možda teže mogu da dođu. Na teritoriji opštine Knjaževac ima 10.000 penzionera i mnogo bi nam značila pomoć privrednika u ovoj akciji. Takođe, vodimo računa i o sugrađanima koji su ostali bez posla, čitav ugostiteljski sektor, sektor turizma i prateće delatnosti su stale. Imamo mnogo porodica koje su praktično ostale bez prihoda, pa je pomoć privatnog sektora i svih koji su u mogućnosti da pomognu, dobrodošla. Opštinski budžet je spreman i likvidan da iznese ovaj teret, ali ako svi zajedno radimo na tome, svakako ćemo biti i efikasniji i bolji”, izjavio je predsednik opštine Milan Đokić po završetku današnje sednice Stručno-operativnog tima.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena. Obavezna polja *


O nama

FKMS radio Knjaževac u najvećem delu svog programa afirmiše stvaralaštvo mladih, prateći kulturna dešavanje oko samog Festivala Kulture Mladih Srbije, ali i aktuelne dnevne informacije iz Knjaževca i okoline.
Radio se u etru emituje na 100 MHz FM.


Kontakt