FKMS RADIO KNJAŽEVAC

Stručno-operativni tim uskladio opštinske sa državnim odlukama

23/03/2020
tabla so 8
Na području opštine nema inficiranih korona virusom; pratićemo sve koji prijave da imaju simptome, kako bi im pružili neophodnu pomoć, rekao je posle sednice Stručno-operativnog tima predsednik Milan Đokić.

Danas je održana sednica Stručno-operativnog tima opštine Knjaževac za borbu protiv korona virusa. Kako je predstavnicima medija, po završetku sednice, rekao predsednik opštine Milan Đokić, na području naše opštine nema registrovanih slučajeva obolelih, a dobra vest koju su članovi tima čuli od direktora Zdravstvenog centra je da nije bilo ni pacijenata koji su se javljali sa simptomima Covida 19, osim jedne osobe kojoj je naloženo da bude u samoizolaciji 14 dana.

“Na sednici smo napravili čitav niz mera za praćenje onih koji imaju simptome slične korona virusu i kojima će biti data preporuka da budu u kućnoj izloaciji. Želimo da imamo preciznu bazu svih onih koji se jave sa simptomima, kako bi sa tim ljudima bili u kontaktu i pružili svaku vrstu pomoći, da im život učinimo lakšim”, rekao je predsednik Đokić.

Juče je organizovana akcija u kojoj su stariji od 65 godina iskoristili mogućnost da kupe ono što im je neophodno u prodavnicama i apotekama. “Veoma sam zadovoljan kako je protekla jučerašnja akcija. Odazvao se veliki broj trgovaca, imali smo 10 otvorenih objekata u gradu i po jedan u Minićevu i Kalni, radile su i sve apoteke, a za sledeću nedelju razgovaraćemo i sa vlasnicima ostalih radnji čija bi roba mogla da bude predmet interesovanja naših starijih sugrađana. Ispred svakog objekta bile su ekipe volontera, sugrađani koji su došli u kupovinu pokazali su izuzetnu odgovornost, tako da je akcija protekla apsolutno ogranizovano, možda i najbolje u Srbiji”, dodao je Milan Đokić.

Na današnjoj sednici Stručno-operativni tim doneo je nekoliko odluka u vezi radnog vremena prodajnih objekata, dozvola za kretanje i produženju “policijskog časa” o čemu se građani detaljno mogu informisati na sajtu Festivalskog radija. Što se ograničenja kretanja tiče, opštinskom odlukom ranije je predviđeno da taksi udruženja mogu imati po dva dežurna vozila i posle 17 časova, kako bi u tom periodu bio omogućen prevoz sugrađana koji rade.

“Radimo na tome kako da izađemo u susret našim poljoprivrednim proizvođačima i verujem da ćemo za dan-dva izaći sa informacijom kako će moći da obave poljoprivredne radove, a da ne ugroze ni svoje, ni zdravlje svojih bližnjih”, zaključio je Đokić.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena. Obavezna polja *


O nama

FKMS radio Knjaževac u najvećem delu svog programa afirmiše stvaralaštvo mladih, prateći kulturna dešavanje oko samog Festivala Kulture Mladih Srbije, ali i aktuelne dnevne informacije iz Knjaževca i okoline.
Radio se u etru emituje na 100 MHz FM.


Kontakt