FKMS RADIO KNJAŽEVAC

Svečano otvoren rekonstruisani gradski stadion

05/11/2019
stadion 8
Renovirani kompleks gradskog stadiona zvanično je otvoren u sklopu manifestacije „Kros i rolerijada“.

Radovi na rekonstrukciji gradskog stadiona u Knjaževcu su završeni i objekat je danas zvanično otvoren, odnosno predat na korišćenje knjaževačkim fudbalerima, ali i članovima ostalih klubova, kao i velikom broju rekreativaca.

Svečano otvaranje upriličeno je u sklopu manifestacije „Kros i rolerijada“, a prisutne na gradskom stadionu pozdravio je Milan Đokić, predsednik opštine. „Mi želimo da Knjaževac bude grad mladih, grad sporta i da se kao takav pozicionira na mapi Srbije, kao idealno mesto za pripreme sportista. Ono što će nam posebno biti drago je da svi vi, mladi sportisti, ovde vidite svoju perspektivu, da ostanete ovde i zasnujete svoje porodice“, poručio je Milan Šokić.

Rekonstrukciju gradskog stadiona Kraljevina Norveška podržala je sa 100.000 evra kroz program „Norveška za vas – Srbija“, naglasio je Ivan Kuzminović, predstavnik Ambasade Kraljevine Norveške u Srbiji. „Ovaj projekat zainteresovao nas je prevashdno zbog toga što je namenjen mladim ljudima i sportistima. Odlučili smo da podržimo ovaj projekat iz dva razloga – jedan je što ovde imamo vrednu i požrtvovanu lokalnu samoupravu, kao i zbog činjenice da imamo priznatog međunarodnog partnera, kakv je UNOPS“, rekao je Ivan Kuzminović.

Ukupna vrednost projekta rekonstrukcije gradskog stadiona je 220.000 evra, od čega je učešće opštine Knjaževac 120.000, a Kraljevine Norveške 100.000 evra. Značajan doprinos realizaciji čitavog projekta dao je i UNOPS, specijalizovana agencija Ujedinjenih nacija u oblasti infrastrukture, nabavki i upravljanja projektima.

Današnju svečanost na gradskom stadionu uveličao je veliki broj mladih Knjaževčana svih uzrasta koji su učestvovali u tradicionalnoj akciji „Kros i rolerijada“.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena. Obavezna polja *


O nama

FKMS radio Knjaževac u najvećem delu svog programa afirmiše stvaralaštvo mladih, prateći kulturna dešavanje oko samog Festivala Kulture Mladih Srbije, ali i aktuelne dnevne informacije iz Knjaževca i okoline.
Radio se u etru emituje na 100 MHz FM.


Kontakt