FKMS RADIO KNJAŽEVAC

Svečanost u Podvisu – obeležen praznik Mesne zajednice

07/08/2019
podvis 8
Nekada se 6. avgust u Podvisu obeležavao kao i širom Srbije – kao Dan rudara, a poslednjih godina slavi se kao Dan mesne zajednice.

Svečano je bilo juče u Podvisu, okupio se veliki broj meštana, kao i onih koji su poreklom iz Podvisa, a rasuti su širom sveta. Po tradiciji, presečen je slavski kolač, ove godine kolačar je bio Slavoljub Mihajlović.

Praznik je meštanima Podvisa, u ime lokalne samouprve, čestitao Mišel Nikolić, pomoćnik predsednika opštine. Istakao je da će opština nastaviti da podržava svaku dobru ideju poteklu iz ovog sela. Prvi naredni veliki projekat biće rekonstrukcija seoskog doma, koja uskoro počinje.

Kao i prethodnih godina, organizovan je i bogat kulturno-zabavni program u kome su učestvovali Škola folklora, vokalni i instrumentalni solisti i narodni pesnik Slađan Ilić.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena. Obavezna polja *


O nama

FKMS radio Knjaževac u najvećem delu svog programa afirmiše stvaralaštvo mladih, prateći kulturna dešavanje oko samog Festivala Kulture Mladih Srbije, ali i aktuelne dnevne informacije iz Knjaževca i okoline.
Radio se u etru emituje na 100 MHz FM.


Kontakt