FKMS RADIO KNJAŽEVAC

Svetski dan potrošača: Počela kampanja za zaštitu prava potrošača, najviše prigovora na obuću, telefone

15/03/2019
trgovina-promet-roba_ls
Svi ljudi širom Planete i ove godine obeležavaju 15. mart kao Svetski dan zaštite potrošača, koji je pre 36 godina ustanovila Generalna skupština Ujedinjenih nacija. Nacionalna kampanja za zaštitu prava potrošača pod sloganom "Da kupovina bude milina", počela je jedanaestog  i trajaće do 22. marta, a u okviru kampanje biće organizovane tribine, okrugli stolovi i obeležen 15. mart, Svetski dan potrošača.

Svetski dan potrošača 15. mart, obeležava se danas u Trgovačkoj školi u Beogradu organizovanjem nagradnog kviza, najavila je pomoćnica ministra trgovine, turizma i telekomunikacija iz Sektora za zaštitu potrošača Višnja Rakić

Ona je rekla da se 79 odsto prigovora potrošača odnosi na robu, a 21 odsto na usluge.

“Najviše prigovora potrošača odnosi se na obuću – 22 odsto, zatim na mobilne telefone, belu tehniku”, rekla je Rakić.

Zaštitom prava i interesa građana kao potrošača proizvoda i usluga koje im služe za ličnu i/ili porodičnu upotrebu, suzbija se nepoštena poslovna praksa trgovaca koji su tome skloni. Istovremano, građanima se omogućava da za novac kojim raspolažu mogu slobodno – bez bilo čijeg i bilo kakvog uslovljavanja, izvrše izbor i nabave ispravan i pouzdan proizvod ili ugovore neku uslugu.

Raskorak između težnje trgovaca da što pre ostvare što veću dobit ne birajući sredstva, i interesa građana da što korisnije upotrebe svoj novac, neminovno dovodi do potrošačkih sporova koji se rešavaju vansudskim postupkom uz posredovanje udruženja potrošača ili podnošenjem tužbe sa zahtevom za ekonomsko obeštećenje.

Prevarna i obmanjujuća poslovna praksa, agresivne metode reklamiranja robe, nepravične ugovorne odredbe na štetu potrošača/korisnika usluga i niz drugih nečasnih radnji na malo- prodajnom tržištu, kažnjivi su do te mere da u krajnjem slučaju mogu dovesti do zabrane rada njihovih počinilaca.

Predlog Strategije za zaštitu potrošača sačinjen je za period 2019-2024. godinu sa Akcionim planom, a sprovdena je 21 obuka širom Srbije, a u toku je izrada izmena i dopuna Zakona o zaštiti potrošača, kao i  osnivanje nacionalnog Registra za prigovore potrošača. Ocenjeno je  da bi trebalo dodatno da se osnaže i razviju kapaciteti organizacija za zaštitu prava potrošača, jer su udruženja prva koja bi trebalo da pruže podršku građanima.

Sektor za zaštitu potrošača pri Ministarstvu trgovine, turizma i telekomunikacija evidentirao je prošle godine 26000 potrošačkih prigovora od kojih se 80% odnosilo na kupljenu robu, a ostatak na loš kvalitet pruženih usluga. Posredovanjem udruženja potrošača, tržišne inspekcije i drugih nosilaca obaveze zaštite potrošača, uključujući i sudske organe, najveći broj prigovora rešen je u korist oštećenih potrošača. Očekuje se da će tako biti i u buduće

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena. Obavezna polja *


O nama

FKMS radio Knjaževac u najvećem delu svog programa afirmiše stvaralaštvo mladih, prateći kulturna dešavanje oko samog Festivala Kulture Mladih Srbije, ali i aktuelne dnevne informacije iz Knjaževca i okoline.
Radio se u etru emituje na 100 MHz FM.


Kontakt