FKMS RADIO KNJAŽEVAC

Svetski dan zdravlja u senci korona virusa

07/04/2020
bab8
Svetska zdravstvena organizacija osnovana je na današnji dan, 7. aprila 1948. godine. Slogan ovogodišnjeg Svetskog dana je "Podržite medicinske sestre i babice".

U znak sećanja na dan kada je 1948. godine osnovana Svetska zdravstvena organizacija, 7. april obeležava se kao Svetski dan zdravlja. Na žalost, širom planete današnji dan u senci je pandemije korona virusa.

Do sada je covidom19 u celom svetu zaraženo više od 1.300.000 osoba, a od smrtonosnog virusa preminulo više od 75.000 ljudi. Najveće žarište su Sjedinjene Američke Države, gde je virus potvrđen kod 360.000 osoba, što je tri puta više nego što ukupno zaraženih imaju naredne tri države na listi najugroženijih (Španija, Italija i Nemačka).

‘’U vreme kada je na međunarodnom nivou 2020. godina proglašena godinom medicinskih sestara i babica i kada je odlučeno da u skladu sa tim bude određena i tema ovog, najvažnijeg datuma u Kalendaru zdravlja, nismo ni slutili koliko će medicinske sestre i drugi zdravstveni radnici biti u prvom planu, u ovom periodu’’ saopštio je Gradski zavod za javno zdravlje Beograd.

Medicinske sestre i drugi zdravstveni radnici su širom sveta na prvoj liniji odbrane od COVID-19, tako što pružaju zdravstvenu zaštitu visokog kvaliteta, dostojanstven tretman i negu, ali i tako što daju savete i odgovore na pitanja, umiruju strahove i zabrinutost, deluju u svojoj lokalnoj zajednici kao pouzdan izvor informacija, ohrabrenja, dobrih rešenja za brojne životne probleme koje ovakva situacija nameće.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena. Obavezna polja *


O nama

FKMS radio Knjaževac u najvećem delu svog programa afirmiše stvaralaštvo mladih, prateći kulturna dešavanje oko samog Festivala Kulture Mladih Srbije, ali i aktuelne dnevne informacije iz Knjaževca i okoline.
Radio se u etru emituje na 100 MHz FM.


Kontakt