FKMS RADIO KNJAŽEVAC

Talentovane odbojkašice na testiranju u Knjaževcu

09/12/2019
rep 8
Kandidatkinje za pionirsku selekciju Srbije iz klubova sa područja Timočke krajine okupile su se na treningu koji je u nedelju održan u sali Tehničke škole.

Knjaževac je dvadeseta stanica na svojevrsnoj turneji koju realizujemo od početka oktobra, kaže Nemanja Zekić, selektor pionirske reprezentacije u odbojci. Namera nam je da na sveobuhvatan način sagledamo stanje u klubovima i čime to raspolažemo među igračicama rođenim 2006. i mlađim, a prave rezultate očekujemo za pet i više godina, kada bi najtalentovanije trebalo da pokucaju na vrata seniorske reprezentacije.

Lepo je kad se osvajaju medalje u mlađim kategorijama, ali je vrhunac u svakom sportu, pa i u odbojci, trijumf na Olimpijskim igrama u seniorskoj konkurenciji. Da bi se do toga stiglo neophodan je dugogodišnji mukotrpan rad, a ova testiranja koja realizujemo širom Srbije samo su jedan mali deo tog posla, ističe Biljana Mihajlović, sportski direktor Odbojkaškog saveza Srbije.

Odluka Odbojkaškog saveza Srbije da drugu godinu zaredom organizaciju testiranje kandidatkinja za pionirsku reprezentaciju poveri Knjaževcu i našem odbojkaškom klubu predstavlja veliko priznanje za kvalitetan stručni rad koji već nekoliko godina sprovodimo, kaže Saša Mitić, trener knjaževačkih odbojkašica i predsednik Međuokružnog odbojkaškog saveza Zaječar.

Jučerašnjim testiranjem u Tehničkoj školi obuhvaćeno je dvadesetak najtalentovanijih mladih odbojkašica sa područja Timočke krajine. Svoje predstavnice imali su odbojkaški klub Viner Bor, Ozren Sokobanja, Zaječar i Knjaževac.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena. Obavezna polja *


O nama

FKMS radio Knjaževac u najvećem delu svog programa afirmiše stvaralaštvo mladih, prateći kulturna dešavanje oko samog Festivala Kulture Mladih Srbije, ali i aktuelne dnevne informacije iz Knjaževca i okoline.
Radio se u etru emituje na 100 MHz FM.


Kontakt