FKMS RADIO KNJAŽEVAC

Tehnička škola Knjaževac učesnik projekta “Region participacije mladih”

03/11/2019
tehnička škola velika
Tehnička škola Knjaževac, jedna je od šest srednjih škola iz Srbije i Bugarske, odabranih da učestvuju u projektu stvaranja efikasnog modela učeničkog parlamenta. Parlament će biti baziran na dobrim praksama iz obeju zemalja i inostranstva, kao i na primeni ljudskih resursa, tehničke podrške i umrežavanja.

Izabrane škole iz Srbije su Tehnička škola Knjaževac, Gimnazija “Svetozar Marković” Niš, Poljoprivredna škola “Radoš Jovanović Selja” Prokuplje, Srednja škola “Niketa Remizijanski” Bela Palanka,, Gimnazija “Bora Stanković “Bor i Ekonomsko – trgovinska škola Vranje.

 

Učenici izabranih škola radiće i na podizanju svesti o problemima i potencijalu mladih kroz sprovođenje inicijativa omladiske mreže. Planirano je i stvaranje pogranične mreže učeničkih parlamenata u calom pograničnom regionu.

Ciljne grupe koje će imati koristi od rezultata ovog projekta su pre svega mladi lideri iz bugarsko – srpskog pograničnog regiona, ali i omladinski radnici, kažu organizatori. Ovaj projekat pod nazivom “Region participacije mladih” traje 15 meseci – od 17. maja 2019. godine do 16. avgusta 2020. godine.

U prvoj fazi projekta realizovano je istraživanje u pograničnom regionu Srbije i Bugarske na temu rada učeničkih parlamenata. U narednom periodu su predviđeni i treninzi omladinskih radnika, tj. nastavnika i mladih lidera na osnovu prethodno razvijene metodologije. Sprovešće se i treninzi za učeničke parlamente i razvoj inicijativa mreže uz upotrebu platforme Virtuelnih zajednica praksi. Organizovaće se i razmena tokom aprila i maja 2020. godine.

Projekat ” Region participacije mladih” realizuje Društvo za razvoj dece i mladih – Otvoreni klub iz Niša u partnerstvu sa Free Youth Center organizacijom iz Bugarske. Kofinansijer je i Evropska unija preko Interreg – IPA Programa prekogranične saradnje Bugarska – Srbija.

Izvor: Niške vesti

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena. Obavezna polja *


O nama

FKMS radio Knjaževac u najvećem delu svog programa afirmiše stvaralaštvo mladih, prateći kulturna dešavanje oko samog Festivala Kulture Mladih Srbije, ali i aktuelne dnevne informacije iz Knjaževca i okoline.
Radio se u etru emituje na 100 MHz FM.


Kontakt