FKMS RADIO KNJAŽEVAC

Tehnička škola: Radovi završeni, sledi opremanje

19/11/2020
tex 8
Realizacijom projekta dogradnje sportske sale Tehnička škola dobila je značajno bolje uslove za nastavu fiskulture, a sprat dograđenog objekta postaće multifunkcionalna učionica.

Da je Tehnička škola dobila zaista reprezentativni prostor kako za časove fizičke kulture, tako i za sportska dešavanja uverio se predsednik opštine Knjaževac, Milan Đokić, koji je, sa saradnicima, danas obišao tu obrazovnu ustanovu.

Ljiljana Žikić, direktorka Tehničke škole ističe da je realizacijom projekta dogradnje sportske sale dobijen prostor koji je više od 15 godina nedostajao školi. „Fiskulturna sala i do sada je bila reprezentativni objekat i za naše učenike i za brojne knjaževačke klubove. Ono što do sada nismo imali su svlačionice, tuš kabine, toaleti i sve to omogućuje da deca pre i posle treninga imaju idealne uslove da se bave sportom“, ističe Ljiljana Žikić.

Zbog procedura Evropske investicione banke dosta dugo se čekalo na realizaciju ovog projekta. „Tehnička škola dobila je dve svlačionice, par kancelarija, jedan multifunkcionalni prostor koji će biti od koristi ne samo učenicima ove škole, već generalno i ostalim stanovnicima naše opštine. Opremićemo ga najsavremenijim učilima i na taj način upotpunićemo čitav projekat. Sve što je izgrađeno ovde koristiće knjaževačkim sportistima, ali i onima koji će u naš grad dolaziti na pripreme. Kao što znate, u Tehničkoj školi uradili smo i podove i rasvetu i krov, a isti je slučaj i u „Kaplaru“, tako da sada na par stotina metara imamo dva izvanredna sportska objekta“, rekao je Milan Đokić.

Predsednik opštine iskoristio je ovu priliku da izrazi veliku zahvalnost Ministarstvu omladine i sporta, posebno državnom sekretaru Predragu Peruničiću, bez čijeg ličnog angažovanja Knjaževac ne bi ušao na listu za realizaciju ovog projekta čija je vrednost blizu 130.000 evra.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena. Obavezna polja *


O nama

FKMS radio Knjaževac u najvećem delu svog programa afirmiše stvaralaštvo mladih, prateći kulturna dešavanje oko samog Festivala Kulture Mladih Srbije, ali i aktuelne dnevne informacije iz Knjaževca i okoline.
Radio se u etru emituje na 100 MHz FM.


Kontakt