FKMS RADIO KNJAŽEVAC

Treći Rok kamp za devojčice u Knjaževcu od 14. do 20. jula

10/07/2019
Rok kamp
Treći Rok kamp za devojčice biće održan u Knjaževcu od 14. do 20 jula 2019. godine. Rok kamp za devojčice je neprofitni program namenjen devojčicama iz svih delova Srbije, uzrasta od 11 do 14 godina, koje se interesuju za rok muziku. Završni koncert treće generacije Rok kampa za devojčice, održaće se u subotu, 20. jula u 17h na Platou ispred Doma kulture u Knjaževcu.

Tokom 7 dana učesnice će učiti osnove ili usavršavati sviranje gitare, bas gitare, bubnjeva i klavijatura, a po prvi put ove godine, neke od devojčica će imati priliku da nauče osnove koncertne produkcije i podešavanja zvuka. Devojčice će zajedno napraviti svoje bendove sa kojima će vežbati, a poslednjeg dana kampa svaki bend će izvesti po jednu pesmu na koncertu otvorenom za publiku.

Pored radionica instrumenata i zajedničkih probi, u program su uključene i radionice pevanja, pisanja tekstova, komponovanja, kao i upoznavanja sa muzičkom i tehničkom opremom. Mentorke i gostujući edukatori će sa devojčicama razgovarati o predrasudama i stereotipima, raditi na njihovom samopouzdanju i tremi, ali i ohrabrivati njihove talente i potencijale.

Završni koncert treće generacije Rok kampa za devojčice, održaće se u subotu, 20. jula u 17h na Platou ispred Doma kulture u Knjaževcu.Organizatori su obezbedili i  besplatan autobuski prevoz iz Beograda, tako da svi zainteresovani koji žele da prisustvuju koncertu mogu da se prijave na mail rokkampzadevojcice@gmail.com do utorka, 16. jula. Neophodno je da mail naslove sa KONCERT U KNJAŽEVCU, a u jednom mail-u moguće je prijaviti najviše dve osobe.

Treći Rok kamp za devojčice podržali su U.S. Embassy Belgrade, Mama Cash, FRIDA | The Young Feminist Fund, Erste Banka Srbija, Ministarstvo kulture i informisanja i firma Falc East.
Pored toga, partneri projekta su štamparija Proto, Dom učenika Srednjih škola Knjaževac, Dom kulture Knjaževac, Coca-Cola, Anđeli kolači i kompanija Statovac.

Medijski pokrovitelj projekta je muzički portal Balkanrock.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena. Obavezna polja *


O nama

FKMS radio Knjaževac u najvećem delu svog programa afirmiše stvaralaštvo mladih, prateći kulturna dešavanje oko samog Festivala Kulture Mladih Srbije, ali i aktuelne dnevne informacije iz Knjaževca i okoline.
Radio se u etru emituje na 100 MHz FM.


Kontakt