FKMS RADIO KNJAŽEVAC

Tri nove fabrike u Knjaževcu: Očekuje se veliki broj radnih mesta

05/05/2020
knjaz8
Predsednik opštine Knjaževac, Milan Đokić tokom gostovanja na ,ZA media“ najavio je da će po završetku vanrednog stanja u Knjaževcu početi sa radom tri nove fabrike - SCS, Mobi i Hatiba.

Ove kompanije uposliće veliki broj Knjaževčana, a sa proleća je trebalo da krenu sa radom, međutim pojava virusa korona je zaustavila sve aktivnosti.

SCS je novi pogon za proizvodnju metala smešten u bivšem IMT-u i bave se proizvodima od metala. Nekadašnju fabriku nameštaja Tina kupila je kompanija Mobi furniture iz Beograda, koja je proteklih meseci pribavila mašine, opremljen je mašinski park i renoviran je objekat, a posao će, kako je najavljivano, biti nastavljen u punom obimu.

Nemačka kompanija Hatiba, koja se bavi obradom i presvlačenjem metala za građevinsku industriju, otkupila je halu Imposa u stečaju i takođe se očekuje da započne rad. Sređena je hala, zaposleni su već neki radnici, a nezvanično, u prvoj fazi biće zaposleno 50 radnika.

Predsednik opštine Knjaževac Milan Đokić kaže da će i Fabrika ozubljenja biti ponuđena, najpre knjaževačkim investitorima, a potom, ukoliko niko ne bude zainteresovan za radni prostor od 8.000 ma, i investitorima iz ostatka Srbije i regiona.

 

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena. Obavezna polja *


O nama

FKMS radio Knjaževac u najvećem delu svog programa afirmiše stvaralaštvo mladih, prateći kulturna dešavanje oko samog Festivala Kulture Mladih Srbije, ali i aktuelne dnevne informacije iz Knjaževca i okoline.
Radio se u etru emituje na 100 MHz FM.


Kontakt