FKMS RADIO KNJAŽEVAC

Turizam: Država deli vaučere od po 5.000 dinara

02/10/2019
planinarski dom 8
Vlada Srbije ima u planu da 2020. godine odvoji novac za 100.000 turističkih vaučera u vrednosti od po 5.000 dinara. Naime, ove godine vaučari su podeljeni već krajem aprila, pa je država naknadno odobrila novac za još 20.000.

Miroslav Knežević, državni sekretar u Ministarstvu trgovine, turizma i telekomunikacija, navodi da je namera da se sledeće godine startuje sa 100.000 vaučera, a ukoliko bude bilo potrebe, izdvojiće se i dodatna sredstva.

– Najtraženiji su bili Sokobanja, Vrnjačka Banja, Sijarinska Banja i Ribarska Banja, Zlatibor, Kopaonik, Divčibare, Palić i Srebrno jezero. Ljudi su vaučere koristili i za odmor na Zlataru, Tari i u banji Gornja Trepča. Najveći deo vaučera otišao je penzionerima, oko 55 odsto, za njima su zaposleni čija primanja ne prelaze 60.000 mesečno (33 odsto) i nezaposleni – rekao je Knežević.

Podaci pokazuju da su najveći broj zahteva za vaučere predali građani Beograda, Leskovca, Niša, Pančeva i Novog Sada.

Popunjena Prijava, sa potrebnom dokumentacijom, isključivo se podnosi preko šaltera JP “Pošta Srbije“, na teritoriji cele Republike Srbije.
Prijave građana JP „Pošta Srbije“ će primati najkasnije do 15.oktobra.

Izvor: alo.rs

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena. Obavezna polja *


O nama

FKMS radio Knjaževac u najvećem delu svog programa afirmiše stvaralaštvo mladih, prateći kulturna dešavanje oko samog Festivala Kulture Mladih Srbije, ali i aktuelne dnevne informacije iz Knjaževca i okoline.
Radio se u etru emituje na 100 MHz FM.


Kontakt