FKMS RADIO KNJAŽEVAC

U Crvenom krstu su na ove brojke najponosniji: U 2020. realizovano 14 akcija, prikupljeno oko 1000 jedinica krvi

25/12/2020
Screenshot_20201225_142115
Crveni krst Knjaževca i Zavod za transfuziju iz Niša oganizovali su poslednju akciju prikupljanja zaliha krvi u ovoj godini.

Krv je neophodna svakog dana, pa i u uslovima pandemije koronaviurusa, zbog čega su u Opštinskoj organizaciji Crvenog krsta  zahvalni dobrovoljnim davaocima, koji su nastavili da učestvuju u akcijama, kako bi dali ovu dragoceniju tečnost.

”Za nas je ova godina bila dosta uspešna. Novembarskom akcijom, mi smo realizovali godišnji plan sa 100 odsto. Pdocenjujemo da će sa današnjim akcijom biti prikupljeno 100 jedinica”, kzao je Slobodan Radojičić, predsednik Opštinske odganizacije Crvenog krsta.

U narednoj, 2021. godini, u saradnji sa Transfuzijom iz Niša, Crveni krst organizovaće 14 akcija – 12 otvorenog tipa za sve građane i 2 u saradnji sa sindikatom Elektroprivrede Srbije. Plan je da se prikupi 900 jedinica krvi.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena. Obavezna polja *


O nama

FKMS radio Knjaževac u najvećem delu svog programa afirmiše stvaralaštvo mladih, prateći kulturna dešavanje oko samog Festivala Kulture Mladih Srbije, ali i aktuelne dnevne informacije iz Knjaževca i okoline.
Radio se u etru emituje na 100 MHz FM.


Kontakt