FKMS RADIO KNJAŽEVAC

COVID-19: U Srbiji 7 novih slučajeva, dosad zaraženo 12 osoba u Novom Sadu, Beogradu i Nišu

11/03/2020
2168321_korona-4_ls
U Srbiji je do 8 časova jutros potvrđeno još 7 slučajeva zaraze koronavirusom, tako da je broj zaraženih porastao na 12, saopštilo je jutros Ministarstvo zdravlja. Ministarstvo zdravlja obaveštava javnost da su dostupni brojevi telefona, prema mestu prebivališta u vremenu od 8:00 do 22:00 časa , za sve one koji imaju određene simptome respiratornih infekcija, a koji su u prethodnom periodu boravili u području zahvaćenom koronavirusom, na kojima mogu dobiti, od dežurnih epidemiologa, sve potrebne informacije, kao i preporuke o daljem postupanju. Knjaževcu je najbliži Zavod za javno zdravlje ''Timok'' u Zaječaru, koji se nalazi u ulici Sremskoj br.13. Broj telefona je 063/479-649

Kako se navodi na sajtu covid19.rs, u Srbiji je do danas u 8 časova registrovano ukupno 12 potvrđenih slučajeva Kovid-19.

Šestoro se nalazi na Infektivnoj klinici u Beogradu, četvoro u Nišu i dvoje u Novom Sadu.

U nacionalnoj referentnoj laboratoriji Instituta Torlak testirano je ukupno 130 osoba koje su ispunjavale kriterijume definicije slučaja.

Direktor Infektivne klinike Goran Stevanović kaže za RTS da od sedam novozaraženih pacijenata, jedan u Novom Sadu ima ozbiljnu kliničku sliku, a ostali umerenu.

Od sedam novih slučajeva zaraze koronavirusom u Srbiji, pet je povezano sa dve žene za koje je juče utvrđeno da su pozitivne nakon direktnog kontakta sa državljankom Švajcarske koja je nedavno boravila u Srbiji, a za koju je utvrđeno da je pozitivna na COVID-19, prenose „Novosti“.

„Ovakav skok u broju obolelih je jednim delom neodogovrnost prema kolektivu, okolini. Potiču od jednog izvora. Apelujem na građane da poštuju apele nadležnih. Ako ste prehlađeni, kijate, nemojte ići na sastanke i skupove, nemojte praviti žurke“, istakao je Stevanović.

Prema njegovim rečima, neće biti iznenađenje da imamo veći broj obolelih i to uglavnom iz tog jednog izvora.

„Desilo se da se organizuje jedan skup i da je jedna osoba bila zaražena i u ovom trenutku imamo veliki broj zaraženih“, napominje Stevanović.

Danas za 11:00 sati zakazan je novi sastanak državnog vrha i epidemiologa u vezi sa donošenjem novih mera zbog širenja virusa korona.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena. Obavezna polja *


O nama

FKMS radio Knjaževac u najvećem delu svog programa afirmiše stvaralaštvo mladih, prateći kulturna dešavanje oko samog Festivala Kulture Mladih Srbije, ali i aktuelne dnevne informacije iz Knjaževca i okoline.
Radio se u etru emituje na 100 MHz FM.


Kontakt