FKMS RADIO KNJAŽEVAC

U Srbiji još 71 slučaj korone, ukupno zaraženo 528, a preminulo je 8 osoba!

27/03/2020
virus foto4
U  Republici Srbiji je u prethodna 24 časa testirano još 259 osoba na prisustvo korona virusa a pozitivni rezultat potvrdjen je kod 71 osobe tako da je ukupan broj 528.

Zamenica direktora Instituta Batut, Darija Kisić Tepavčeviće na redovnoj konferenciji za novinare o situaciji s epidemijom korona virusa, rekla da je od 71 novog pacijenta, njih 48 hospitalizovano.

Dodala  je i da se na respiratorima trenutno nalazi 45 pacijenata, od kojih 11 na Infektivnoj klinici u Beogradu, troje u KC Niš, petoro u kliničkim centrima u Kragujevcu i Novom Sadu, devetoro u KBC “Dragiša Mišović”, jedan na Klinici za pulmologiju u Beogradu i jedanaestoro u staroj zgradi hirurgije u Nišu.

Navodeći da je trenutno broj infekcija stabilan, ona je kazala da je od ukupnog broja hospitalizovanih koji su bili pozitivni na korona virus, njih 42 onačeno kao zdravo i otpušteno iz bolnica jer su imali dvostruki negativan nalaz na prisustvo virusa.

Istakla je i  da smrtnost u Srbiji od infekcije korona virusom trenutno iznosi 1,52 odsto.

Poslednji smrtni ishod se desio u KC Vojvodine, pacijent rođen 1958, bolovao od dijabetesa. Dr Darija Kisić Tepavčevićje izjavila da čovek bolovao od dijabetesa.

 

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena. Obavezna polja *


O nama

FKMS radio Knjaževac u najvećem delu svog programa afirmiše stvaralaštvo mladih, prateći kulturna dešavanje oko samog Festivala Kulture Mladih Srbije, ali i aktuelne dnevne informacije iz Knjaževca i okoline.
Radio se u etru emituje na 100 MHz FM.


Kontakt