FKMS RADIO KNJAŽEVAC

U susret Saboru na Kadibogazu

16/07/2019
kadibogaz 8
Od 19. do 21. jula održava se tradicionalni Sabor na Kadibogazu; za posetioce iz Knjaževca, u subotu će biti organizovan besplatan autobuski prevoz.

Sabor na Kadibogazu, 19. po redu, održava se narednog vikenda, od petka, 19. do nedelje, 21. jula. Ovo je jedna od najstarijih manifestacija na Balkanu, prvi Sabor održan je još 1925. godine i sa prekidima, održavan je do 1954. Na inicijativu opština Knjaževac i Belogradčik, Sabor je obnovljen 2001. godine i od tada se neprekidno održava.

Očekuje se da će i ove godine više hiljada ljudi sa obe strane granice iskoristiti priliku za trgovinu, zabavu i druženje. U vreme trajanja Sabora granica se može preći samo uz ličnu kartu. Prvog dana manifestacije, u petak, Sabor je otvoren od 12 do 23 časa, u subotu od 9 do 23 i u nedelju od 9 do 22 časa.

Za posetioce iz Knjaževca u subotu će biti organizovan besplatan autobuski prevoz. Polazak autobusa je ispred Spomen parka u 8 časova.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena. Obavezna polja *


O nama

FKMS radio Knjaževac u najvećem delu svog programa afirmiše stvaralaštvo mladih, prateći kulturna dešavanje oko samog Festivala Kulture Mladih Srbije, ali i aktuelne dnevne informacije iz Knjaževca i okoline.
Radio se u etru emituje na 100 MHz FM.


Kontakt