FKMS RADIO KNJAŽEVAC

Učenici “Vuka” u Švajcarskoj

11/09/2019
vesti_2019_septembar_vuk
Treći, trogodišnji ciklus projekata "Obrazovanje za prava deteta" koji se realizuje u OŠ "Vuk Karadžić, započeo je ove godine. U ovom ciklusu ''Vuk'' ima ulogu mentorske škole za učenike i nastavnike novih škola koje su nedavno uključene u projekat.

Škola će u narednom periodu biti podrška novim školama i prenosiće iskustva i znanja koja su gradili sa partnerskim školama proteklih šest godina.

Pored obuka, prezentacija, studijskih poseta,  pružanja podrške i brojnih drugih aktivnosti nastavljaju se i interkulturalne razmene učenika i nastavnika u Švajcarskoj, u dečjem selu Pestaloci.

Grupa učenika OŠ “Vuk Karadžić ” je sa decom iz Niša, Vranja i Sokobanje već desetak dana u Trogenu i učestvuje u razmeni sa decom iz Švajcarske. Njihova iskustva, kada je u pitanju boravak u Dečjem selu, radionice, druženja, ekskurzije su prelepa i nezaboravna. Posetili su Cirih, Lucern, St. Gallen, Rajnine vodopade, Tehnoramu, Konstanc. Njihov povratak očekuje se u subotu oko podneva.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena. Obavezna polja *


O nama

FKMS radio Knjaževac u najvećem delu svog programa afirmiše stvaralaštvo mladih, prateći kulturna dešavanje oko samog Festivala Kulture Mladih Srbije, ali i aktuelne dnevne informacije iz Knjaževca i okoline.
Radio se u etru emituje na 100 MHz FM.


Kontakt