FKMS RADIO KNJAŽEVAC

Udruženje “Organik”: Stručno predavanje i godišnja skupština

04/03/2019
Capture
U nedelju, trećeg marta, održana je redovna godišnja skupština udruženja pčelara i proizvođača organskog meda „Organik“. Nakon skupštine, održano je i stručno predavanje o nozemozi i stresu pčela, kao i o značaju organske proizvodnje.

Kako prepoznati nozemozu, bolest odraslih pčela i kako se protiv nje boriti, članovima udruženja pčelara i proizvođača organskog meda “Organik” na predavanju u Knjaževcu, govorio je dr Vladimir Mlađan, redovni profesor Visoke poljoprivredne škole strukovnih studija u Šapcu.  O značaju i dobrobiti organske proizvodnje informisala ih je prof. dr Aneta Georgijev, naglasivši da organsko pčelarenje podrazumeva poštovanje određenih principa i punu pažnju pčelara.

“Organik” okuplja tridesetak članova sa oko dve hiljade košnica, a “Timomed”, kao najznačajniji saradnik “Organika”, proizveo je protekle godine oko 30 tona organskog meda, izuzetno traženog u zemljama Evropske unije.

Proizvođači organskog meda održali su i redovnu godišnju skupštinu na kojoj su usvojili izveštaj o radu i dogovorili se o daljim planovima.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena. Obavezna polja *


O nama

FKMS radio Knjaževac u najvećem delu svog programa afirmiše stvaralaštvo mladih, prateći kulturna dešavanje oko samog Festivala Kulture Mladih Srbije, ali i aktuelne dnevne informacije iz Knjaževca i okoline.
Radio se u etru emituje na 100 MHz FM.


Kontakt