FKMS RADIO KNJAŽEVAC

Ukinuto vanredno stanje u Srbiji

06/05/2020
PSX_20200506_105626
Skupština Srbije usvojila je danas Predlog odluke o ukidanju vanrednog stanja koji je podnela Vlada Srbije. Odluka će stupiti na snagu posle objavljivanja u Službenom glasniku.

 

Od četvrtka, 7. maja, neće biti policijskog časa, ali neke mere uvedene početkom epidemije virusa korona u Srbiji ostaju i dalje na snazi.

Rukavice i maske biće obavezne u javnom prevozu, ali i restoranima i kafićima, socijalna distanca ostaje na snazi, zabrana javnih okupljanja, nema nastave u školama – ostaje nastava na daljinu, nema bioskopa i pozorišta.

Na snazi ostaje držanje distance od dva metra, do daljeg će se morati  izbegavati kontakti – zagrljaj, rukovanja, stariji od 65 će moći da se kreću kada god požele, ali je preporuka da i dalje više vremena provode u svojim domovima.

Lekari kažu da je važno primenjivati osnovne mere zaštite, kako bi se smanjila mogućnost zaraze – pranje ruku, dezinfekcija površina sa kojima se dolazi u kontakt.

Šetnja je dozvoljena, ali nikako u grupi.

Slavlja poput krštenja, rođendana i svadbi biće dozvoljena od 15. juna, uz ograničeni broj ljudi.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena. Obavezna polja *


O nama

FKMS radio Knjaževac u najvećem delu svog programa afirmiše stvaralaštvo mladih, prateći kulturna dešavanje oko samog Festivala Kulture Mladih Srbije, ali i aktuelne dnevne informacije iz Knjaževca i okoline.
Radio se u etru emituje na 100 MHz FM.


Kontakt