FKMS RADIO KNJAŽEVAC

Upućen poziv privrednicima da se prijave za Program ekonomskih mera

14/04/2020
proizvodnja muških i ženskih košulja knjaževac (4)
Ministarstvo  finansija Republike Srbije uputilo je poziv privrednicima da se prijave za korišćenje olakšica iz Programa ekonomskih mera za suzbijanje posledica po privredu zbog epidemije COVID-19, vrednog 5,1 milijardu evra.

 

Mere mogu da iskoriste svi privredni subjekti u privatnom sektoru, pod uslovom da počev od 15.3.2020. godine, pa do dana stupanja na snagu Uredbe, nisu smanjivali broj zaposlenih za više od 10%, ne računajući zaposlene koji su sa privrednim subjektom u privatnom sektoru zaključili ugovor o radu na određeno vreme pre 15.3.2020. godine za period koji se završava u periodu od 15.3.2020. godine, pa do dana stupanja na snagu Uredbe.

Privredni subjekti u privatnom sektoru mogu da koriste Program ukoliko su osnovani i registrovani kod nadležnog organa ili organizacije pre 15.3.2020. godine.

Pogodnosti Programa mogu da koriste preduzetnici koji su registrovali privremeni prestanak obavljanja delatnosti najranije 15.03.2020. godine.

Sve potrebne informacije privrednici mogu da pronađu na sajtu Ministarstva finansija www.mfin.gov.rs.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena. Obavezna polja *


O nama

FKMS radio Knjaževac u najvećem delu svog programa afirmiše stvaralaštvo mladih, prateći kulturna dešavanje oko samog Festivala Kulture Mladih Srbije, ali i aktuelne dnevne informacije iz Knjaževca i okoline.
Radio se u etru emituje na 100 MHz FM.


Kontakt